Dziwne wyniki testów.
|
09-02-2014, 02:49
|
|||
|
|||
RE: Dziwne wyniki testów.
piciu-p4 napisał(a):Testy zooleka mają tendencję do przekłamywania. Nie wiem jak gh i kh, ale ph i po4 na pewno i to sporo. I tak na kolejnych forach będzie powtarzana ta teoria Jak na razie nic nie ustaliliśmy a już mamy wnioski że winne są testy. Dziwny wniosek zwłaszcza że w drugim akwa się nie mylą. Żeby je głosić trzeba by zweryfikować te pomiary testami innych producentów i jeśli ich wyniki będą takie same ale różne od Zooleka to można by coś podejrzewać. Należy również zwrócić uwagę na termin ważności lub produkcji testu. Jak na razie z opisu nic nie wiemy jaką wodę do podmiany kolega napowietrzał i po co bo jeśli nawet będzie miał jakiś wynik to przy tak niskim Kh za chwilę będzie miał coś innego a w akwa już zupełnie coś innego. Czy do podmiany używa same RO czy już zmieszaną a zatem jakie ma parametry woda do podmiany. Jak zrozumiałem dziwne wartości Gh ma woda w akwa . Nie wiemy dlaczego może coś dolewał . Moja woda w krewetkach ma Kh 3 Gh 5 i ph 7,5 i też bez CO2 oczywiście |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|