pielęgniczki do akwarium towarzyskiego
|
03-01-2011, 04:22
|
|||
|
|||
pielęgniczki do akwarium towarzyskiego
Na dniach pozbywam sie moich prętników (mam już na nie chętnego) ponieważ samiec zrobił sie coś za bardzo agresywny, a ponadto zaczyna mnie denerwować demolka którą urządza każdorazowo przy budowie gniazda.
Zatem szukam czegoś "dużego" na ich miejsce, postanowiłem spróbować z pielęgniczkami. Mój wybór padł na: - Cleithracara maronii (Akara z Maroni) - podoba mi sie w bardzo niej wielkość oraz łagodność dla roslin i innych mieszkańców - Microgeophagus ramirezi (Pielęgniczka Ramireza) - Apistogramma borelli (Pielęgniczka żółta/Borella) - Apistogramma cacatuoides (Pielęgniczka Kakadu) - tu wiem że potrafi im odbijać toteż tylko taka lużna propozycja I tu pytanie do osób które miały z tymi gatunkami styczność - co z tego stadka wybrać aby najlepiej koegzystowały w akwarium towarzyskim (obsada w podpisie)? Dotyczy to zwłaszcza okolic tarła kiedy rybki z reguły stają sie agresywniejsze, na ile jest to tu przewidywalne? Ponadto jako że to ryby terytorialne lepsze są tu dobrane parki czy haremy? A może jakieś inne pomysły? Zależy mi aby ryba była duża i ładna (wiem że blondynkowe wymagania ale cóż, taki etap) p.s. Ortodoksom mówię od razu że to akwarium absolutnie mieszane i eksperymentalne dla mnie, toteż obok biotopu jakiegokolwiek nie stało - ma służyć tylko mojej przyjemności i koić skołatane nerwy |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Wiadomości w tym wątku |
pielęgniczki do akwarium towarzyskiego - Biter - 03-01-2011 04:22
[] - rafal.gorzow - 05-01-2011, 00:00
[] - rafal.gorzow - 05-01-2011, 01:06
[] - Daniel - 07-01-2011, 19:59
[] - Anonymous - 20-01-2011, 11:00
|