Odpowiedz 
witam i proszę oporadę odnośnie oświetlenia
10-08-2013, 21:16
RE: witam i proszę oporadę odnośnie oświetlenia
(10-08-2013 19:27 )maximus napisał(a):  Na początku chciał bym się przywitać. Mam na imię Marcin mam 33 lata i mieszkam w Luboniu. Kilkanaście lat temu miałem zbiorniczek 40l i kilka ryb ale nie była to doba internetu a i pieniędzy nie było więc był tylko sprzęt ryby i sztuczne rośliny. Teraz moja 6 letnia córka poprosiła mnie o akwarium więc postanowiłem odświeżyć hobby. Zacząłem czytać i łapać się za głowę jak to wszystko poszło do przodu. Oczywiście najpierw kupiłem wszystko potem trafiłem na forumBlush. Liczę że pomożecie mi rozwinąć hobby z przed lat. Więc na dziś mam tak: akwa 25l, filtr wewnętrzny aqua el uni filter 360, pokrywę z żarówką 25w. termometr. Rośliny sztuczne ale jutro przyjdzie do mnie kolega bardziej obyty z tematem i będziemy obsadzać żywymi roślinami. Podłoże które kupiłem to aqua substrate 2+. Do wystroju korzeń i kamienie. Wszystko kupiłem w Bajciku w Przeźmierowie. Nazw roślin nie znam ale podobno będą łatwe w hodowli, jak się dowiem co to za roślinki to dopiszę, dostanę je z przycinki od dwóch kolegów akwarystów. Niestety mam już ryby. Dwie pielęgniczki ramireza, 3 gupiki, 3 neony i kiryska Panda. Chciał bym jakieś wskazówki odnośnie oświetlenia bo z tym nie miałem do czynienia. Co i jak zamiast tej żarówy bo ona chyba się nie sprawdzi. Z góry przepraszam że pytam bo na pewno gdzieś to już jest napisane ale nowicjuszowi ciężko przez to wszystko przebrnąć i przyswoić na raz tyle wiedzy choć wciąż czytam.

Czy to z Tobą rozmawiałem dziś w Lupusie w Panoramie ?? Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: witam i proszę oporadę odnośnie oświetlenia - maslo_82 - 10-08-2013 21:16