akwarium na wymiar
|
18-06-2013, 14:36
|
|||
|
|||
RE: akwarium na wymiar
(18-05-2013 07:39 )escar napisał(a): Aha... Myślę że warto tutaj napisać o tym z czego się bierze cena zbiornika z OW. Otóż nie bierze się ona z ceny szkła, a z technologii wykonania zbiornika. Aby dobrze taki zbiornik wyglądał, musi mieć: - szlifowane krawędzie - każda krawędź, każdej tafli powinna być fazowana na 1mm, mało jest warsztatów w Poznaniu które mają maszyny które potrafią zrobić tak małą fazę bez wyszczerbiania szkła. Kiedy faza jest większa, to w jej miejscu spoina jest biała, co pogarsza walory estetyczne. - każda krawędź, każdej tafli musi być polerowana inaczej jest mleczna poświata na spoinie - klejenie powinno się odbywać z pierwszego przyłożenia szyb, inaczej powstają pęcherzyki w spoinie. - nadmiar kleju powinien być wykrojony tak aby nawet najmniejsza ilość kleju nie wystawała po za krawędź bocznych szyb. Nie wiem czy wszystko napisałem, ale to czy zbiornik jest wykonany z Guardiana czy z Pilkingtona, względem ceny nie powinno mieć większego znaczenia. To samo tyczy się wszelkiego rodzaju MIXów |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości