sklepy warte polecenia
|
04-06-2013, 18:55
|
|||
|
|||
RE: sklepy warte polecenia
maslo_82 napisał(a):Piotrek mylisz pojęcia. Chodzi nie o zwykłego człowieka który kupuje tam gdzie ma taniej, chodzi, z jednej strony o ludzi którzy chcą coś kupić, kompletnie nie wiedzą co mają wybrać, czy jak to działa i idą do sklepu stacjonarnego zrobić ze sprzedawcy frajera, bo od początku mają zamiar kupić towar w internecie. Owszem, mają do tego prawo, ale tego typu zachowania trzeba piętnować. Wielkiego problemu nie ma, jak ktoś idzie do sklepu, przeczytać etykietę, czy samemu wziąć do ręki towar i go odłożyć. Problem w tym, że sytuacje kiedy sprzedawca poświęci dziesięć minut, czy czasem nawet godzinę, żeby wszystko wytłumaczyć, tylko po to żeby klient kupił to w internecie są na porządku dziennym. Są i tacy bezczelni, że mówią to prosto w oczy sprzedawcy!!! Marcin to nie ja myle pojęcia tylko wydaje mi się że oceniasz to wszystko z własnego punktu widzenia nie twierdze że nie ma przypadków takich o których piszesz jednak jest wielu klientów którzy nie odwiedzają sklepów stacjonarnych z innych powodów. Powiedz mi jaki procent sklepów posiada obsługe znającą się na tym co sprzedaje wydaje mi się że jest to bardzo mały procent większośc pracowników sklepów zoologicznych kompletnie nie wie co sprzedaje i jak taki człowiek który chce nabyć wiedze czy to o rybkach czy o sprzęcie zostaje potraktowany w 90 % zostaje mu wciśnięty kit i wychodzi ze sklepu z 10 rybkami które są po 1 szt z każdego ładnego gatunku ostatnio w poznaniu byłem świadkiem w jednym z poznzńskich sklepów jak dziewczyna kupowała skalary i Pani sprzedawczyni przez nieuwage wypuściła rybke nie do woreczka tylko na posadzkę po chwili zdrapywania rybki z podłgi wrzuciła tą rybke do woreczka klientki zapewniając że rybce nic nie będzie czy to jest profesjonalne podejście do sprawy Panie bochen21 i Panie fredy1 ?? Kolejne pytanie jaką wiedze uzyskam od sklepikarza u którego widze w akwariu drobniczke i prosząc o kilka szt tej rybki sklepikarz pyta a może mi Pan powiedzieć które są to rybki w akwarium po wskazaniu ich sklepikarz pyta a która to samiec i samiczka.Czy takie podejscie do klienta przekonuje do ponownego odwiedzenia sklepu czy zniechęca i przekonuje że nie warto tracić czasu na jezdzenie po sklepach stacjonarnych i czy nie prosciej jest kupić sprzęt w dużym sklepie internetowym z bardzo korzystnymi cenami a zakup zwierząt zrobić u hodowcy który profesjonalnie opiekuje się swoimi zwierzętami ?? |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 11 gości