[oddzielony] Krewetki - problem
|
04-05-2013, 20:41
|
|||
|
|||
RE: [oddzielony] Krewetki - problem
Bohen21 - mam elektrozawór w nocy CO2 stoi włącza się koło 13:00 na godzinę przed zapaleniem światła i wyłącza koło 22:30 na pół godziny po zgaśnięciu światełka.
A teraz do meritum sprawy - mam stały tester CO2 i zmieniłem w nim płyn nie wiem co się stało, że stary pokazywał prawidłowo. Ogólnie wg. wskaźnika na zmienionym płynie w testerze wyszło około 50-60 CO2 w zbiorniku. Zdjąłem wężyk przed reaktorem i sprawdziłem w szklance z wodą ile średnio leci bąbelków na sekundę, wyszło 10b/1s, jak się okazało puściła śrubka elektrozaworu, bo jej nie skontrowałem. Zmniejszyłem CO2 do 1b/1s i wymieniłem płyn w testerze. Do jutra wieczora myślę, że się CO2 ustabilizuje na poziomie "jakimś" Właśnie ile stężenia CO2 trzymać w zbiorniku ?? I jeśli dobrze wszystko pójdzie to w poniedziałek kupie na początek kilka Amano, żeby sprawdzić. Ogólnie przez tą akcję straciłem: 15x amano *100x redcherry 10x sakura red 10x yellow Ryczeć mi się chce Proszę o nie zamykanie jeszcze tematu w ciągu kilku dni dokończę co i jak. Wszystkim bardzo chciałbym podziękować za pomoc i czytanie moich wypocin Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości