Odpowiedz 
[oddzielony] Krewetki - problem
04-05-2013, 14:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2013 14:12 przez fredy1.)
RE: [oddzielony] Krewetki - problem
NH3 jest wporządku, no jeszcze dzisiaj będę patrzył CO2 zobaczymy może trochę zmniejsze, mam stały test w zbiorniku może rzeczywiście za wysokie.
Bo chyba tylko to zostało nie mam pomysłu na nic innego (jeszcze w sumie na juz tutaj w tym baniaczku też krewetki żyły i miały się dobrze do pewnego czasu)

Jak tak zaczynam sięgać pamięcią co zmajstrowałem w zbiorniku.... miałem wszystko tak samo oprócz 1 rzeczy CO2 podawałem z butli, ale przez dyfuzor... ale butla się szybko kończyła i CO2 było mało efektywne - KREWETKI ŻYŁY.
Wpadłem na genialny pomysł, żeby przerobić podawanie CO2 z filtra narurowego na wylocie od kubła, rzeczywiście wydajniej wszystko działa ale może za dużo ustawiłem.
I to byłoby najlogiczniejsze wytłumaczenie, bo od tego czasu krewety znikają jak kamfora. No i pytanie czy ten stały test CO2 jest wiarygodny (JBL).

Teraz mi dopiero uświadomiłeś, że może to jest przyczyna.
Powiedz tylko jeszcze jak skręcę CO2 na zaworku precyzyjnym po jakim czasie test powinien pokazywać zmniejszona wartość ? bo chyba najpierw jeszcze to co jest w wodzie będą musiały "zjeść" rośliny Biggrin

Tylko dlaczego ryby żyją i nie zachowują się jak podduszone ??

Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" Biggrin
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: [oddzielony] Krewetki - problem - fredy1 - 04-05-2013 14:11
RE: Krewetki - S'Sayan - 03-05-2013, 15:43
RE: Krewetki - fredy1 - 03-05-2013, 15:57
RE: Krewetki - S'Sayan - 03-05-2013, 16:41

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości