[oddzielony] Krewetki - problem
|
03-05-2013, 18:48
|
|||
|
|||
RE: [oddzielony] Krewetki - problem
Kolego to wytłumacz mi 1 ... pierwiastki jakie podaję do akwarium to Fe oraz K, reszty nie daję w ogóle. Nie mogę się pozbyć żadnym sposobem NO3. Nawet podmieniając częściej wodę.
Nie podaję NO3 w żaden sposób. Zbiornik już dawno ustabilizowany, tak mi się przynajmniej wydaje, założony 5-10 listopada 2012r. - Podłoże * substrat (Tetra substrate) * JBL Manado Wyżej napisałeś, że 30% podmian czyli 10L to za mało. Ale z 2-giej strony weź pod uwagę - Mam zbiornik 160L brutto to jest około 140L netto, dodatkowo mam 3cm substratu i Manado około 8cm, co daje 11cm podłoża. Do tego badyle i grota lignitowa to fizycznie wody pewnie jest wlane ze 110-120L. To nie jest znowu aż tak mało te podmiany Obojętnie co bym nie zrobił, to NO3 nie mogę się pozbyć, a go nie dozuję. Nie daję też makro. Wszystkie pierwiastki są w podłożu, a ja uzupełniam ew. niedobór FE i K. Rośliny rosną naprawdę bardzo dobrze, do tego Lotos tygrysi i czerwony i zielony również (czerwony ostatnio zakwitł). Co jeszcze mogę sprawdzić, czy zrobić ?? Nasuwa mi się jeszcze pytanie czy przypadkiem strasznie duże stężenie Potasu może pozabijać wszystkie krewety ?? Teoretycznie wg. dawkowania K jest ok, ale w praktyce gdyby było go za dużo ?? niósłby śmierć wszystkim krewetom ? Nie wyobrażam sobie nie mieć w domu "kawałka szkiełka z wodą" |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości