Gąbki słodkowodne na Piławie
|
20-04-2013, 19:45
|
|||
|
|||
RE: Gąbki słodkowodne na Piławie
Wracam do tematu spływu Piławą.
Uzgodniłem wstępnie termin na niedzielę 19 maja 2013. Wyjazd z Poznania z samego rana tak ok. 4.30, tak żeby być na miejscu ok. godz. 7.00 Dojazd do miejscowości Nadarzyce, gdzie zostawiamy auta i busem dalej jedziemy na miejsce startu. Start w miejscowości Liszkowo koło Bornego Sulinowa. Meta w Nadarzycach, gdzie zostawimy wcześniej auta. Do Nadarzyc z Poznania jest ok. 160 km i podróż trwać będzie jakieś 2-2.5 godziny. Koszt imprezy: Kajak jednoosobowy - 30 zł/dobę Kajak dwuosobowy - 30-35 zł/dobę Transport busem z Nadarzyc do Liszkowa: - ok. 100-120 zł za maks. 8 osób w busie. Podsumowując: - dla 1 osoby w kajaku jednoosobowym koszt łączny to ok. 45 zł za spływ z transferem busem. - dla 1 osoby w kajaku dwuosobowym koszt łączny to ok. 30-35 zł za spływ z transferem busem. Do powyższych kosztów doliczyć trzeba sam dojazd z Poznania i z powrotem. Wstępnie chętnych już jest ok. 10 osób (w tym ja i Grzegorz) Jak ktoś jest jeszcze chętny to proszę o info. Zbierać będę kasę na rezerwację kajaków i blokadę terminu. Rzeczka jest pierwsza klasa. Czysta i przejrzysta woda oraz super przyroda. Myślę, że gąbki słodkowodne też zobaczymy. Spływ kończy się na zalewach nadarzyckich, gdzie wiosną i wczesnym latem są wielkie tereny lęgowe ptactwa. Polecam. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości