Odpowiedz 
młode Aulonocara fire fish - padają jak muchy
18-04-2013, 21:53
RE: młode Aulonocara fire fish - padają jak muchy
tak, są trzymane z podobnej wielkości maluchami pielęgnic. W dużym akwa też mam pielęgnice w większości + pyszczaki i nie ma problemów (aczkolwiek zmieniam obsadę z mbuna na aulonocara (jak podrosną) ale to tylko ze względu na żywienie, aulonocary lepiej radzą sobie z trawieniem mięs (mrożoki + serca), mbuną to szkodzi

Też mi się wydaje że sam zabiłem fire fishe tym sylikonem Sad Głupota z tym białym silikonem (akurat używałem do łazienki - był otwarty i zamiast do zoologicznego po silikon akwarystyczny podejść użyłem ten co był pod ręką. Tym bardziej że woda parowała, osadzała się na pokrywie oświetlenia i silikonie i spadała do akwa. Błąd, no cóż może to będzie dla kogoś innego przestroga..

W każdym razie (odpukać) po zabiegach wypisanych w poprzednim poście od południa nie ma zgonów.

Wolę całej wody nie wymieniać żeby jeszcze bardziej im nie zaszkodzić. Myślę że stężenie substancji szkodliwych się zmniejszyło dzięki wymianie 30% wody, zdjęciu trującego oświetnenia, dołożeniu drugiego filtra i włączeniu mocniejszego napowietrzenia, pokrywa też zdjęta

planuje jeszcze dziś drugą podmiankę 30%

jutro kolejne 2 podmianki 30% (rano i wieczór)

i profilaktycznie codzienne 1 raz 25% wody do wtorku - środy.

Myślę że toksyn się pozbędę przynajmniej w większości i nie będzie stężenia zagrażającego rybką, nie będą też miały mega zmiany wszystkich parametrów od razu bo to na przyszłość może skotkować chorobami..
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: młode Aulonocara fire fish - padają jak muchy - jimmypoz - 18-04-2013 21:53