Rozmnażanie krewetek amano w praktyce
|
25-03-2013, 23:49
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 26-03-2013 08:24 przez smash.)
|
|||
|
|||
RE: Rozmnażanie krewetek amano w praktyce
Witam wszystkich,
Po przeczytaniu wątku nabrałem ochoty by spróbować swoich sił z Amano. Z racji tego, że mam samiczkę, która regularnie nosi jajeczka postanowiłem zakupić małą kosteczkę 10l i troszkę soli i zobaczyć co będzie. Samiczka po przeniesieniu do kotnika (pomimo użycia wody z ogólnego) zaczęła tracić jajeczka. Pomimo strat postanowiłem nie rezygnować i poczekać do końca. Na szczęście dzisiaj udało jej się złożyć resztę larw więc odłowiłem ją do ogólnego. Postaram się o dokładną relację z mojej próby. Proszę o uwagi i korekty jeżeli coś robię źle. Dzień I Kotnik: aktualnie 6,5l wody Sól: Kent Marine (według instrukcji z opakowania należ rozpuścić 131,5g na 3,8l aby otrzymać stężenie 1.021 1.023). Tak więc wsypałem 263 gramy do 1,1l destylowanej i zamierzam stopniowo dodawać do kotnika aby otrzymać odpowiednie stężeni. Niestety nie mam hydrometru i muszę liczyć na to że instrukcja nie kłamie. Całość wygląda tak: i larwy pierwszego dnia. U mnie rozproszone jeszcze po całym baniaczku Od jutra zasalam i zaczynam karmić drożdżami. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości