Rozmnażanie krewetek amano w praktyce
|
05-02-2013, 13:09
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-02-2013 13:19 przez hwojciech. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
![]()
A więc pierwsza próba w trakcie,maluchy wykluły się 31.01.13 wyszły z pod "ogona" po czwartym dniu siedzenia samicy w kotniku,oczka larw były dobrze widoczne.Na początku było ich bardzo dużo myślę że grubo ponad sto szt. niestety większa część z nich padła w ciągu pierwszych trzech dni moje spostrzeżenia:
Podmieniłem za dużo wody na solankę w pierwszej dobie,karmienie drożdżami też zbyt intensywne myślę że zabierały dużo tlenu lub powstało wiele zanieczyszczeń ciężko się zbiera nawet delikatnym spuszczaniem wodę małym wężykiem bo larwy zaraz podpływają z prądem i je wsysa,dziś szósta doba puki co mają się dobrze karmie je tylko sera micron bo jest ich z 50/70 szt i nie chce więcej strat ![]() Kotnik ok 7L wody jest 6 zasolenie 1,015 na dziś chcę je lekko podnieś Temperatura 25 stopni napowietrzanie 24H kostka lipowa umieszczona w połowie wysokości żeby nie robić dużego prądu wody Opieka całodobowa ![]() ![]() Oświetlam ledami 4W 6.500k 10h około 100lm na noc zapalam małą diodę led jak doradził Stiep co odciąga larwy od napowietrzania które może im zagraża Skorzystałem z wszystkich rad założyciela wątku , jesteśmy w stałym kontakcie ![]() |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości