Rozmnażanie krewetek amano w praktyce
|
10-01-2013, 16:38
|
|||
|
|||
RE: Rozmnażanie krewetek amano w praktyce
Witam i zapraszam do aktywnego uczestnictwa w życiu forum.
Cieszy mnie rosnąca grupa osób, które moją ochotę zajmować się tą, co by nie mówić, trudną w rozmnażaniu krewetką. Oby pojawiały się same sukcesy hodowlane hwojciech napisał(a):ad1.Czy można samice przenieść wcześniej do "kotnika" nie mam doświadczenia w którym momencie jest tuż przed porzuceniem jajeczek i ile już je nosi zauważyłem ją przedwczoraj,czy można ją karmić do momentu kiedy je wypuści ?Można. Popatrz na kolor jajek. Jak zrobią się jasne (czyli po około miesiącu) można odłowić. Karmić można, a nawet trzeba. Byle z umiarem. hwojciech napisał(a):ad2.Zasolenie stosujemy stopniowo czy można od razu larwy przenieść do solanki i po jakim czasie:dzień ,dwa,pięć ? która metoda lepsza ?Solankę dajesz zaraz po wykluciu. Nie ma na co czekać. Ważne żeby zmieścić się w 8 dniach bo inaczej larwy padają. U mnie sprawdziły się obie metody zasalania, ale nie mam danych liczbowych, która metoda jest lepsza. Może lepiej stopniowo? hwojciech napisał(a):ad3.Czy można zastosować sól do wylęgu artemii czy kupić typową do morszczaków ?Musi być do morszczyzny. Pozdrawiam i powodzenia |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 16 gości