Narośl na głowie kardynałka.
|
24-11-2012, 15:06
|
|||
|
|||
RE: Narośl na głowie kardynałka.
Grzabarzu piszesz o zupełnie czymś innym, bo o chorobie wywołanej przez Microsporidium Plistophora, a ja o Microsporidia Glugea.
Każdy Myxsosporidia Microsporidia i Haplosporidia dają zupełnie różne od siebie objawy. Nawet w obrębie własnej grupy. A co do ryb akwariowych - ten na zdjęciu to ciernik. Reklamacje odnośnie wiarygodności zdjęcia i diagnostyki polecam składać do Fińskiego Laboratorium Ichtiopatologii. http://web.abo.fi/instut/fisk/Fin/Parasi...ospora.htm Poza tym już kiedyś na tym forum mieliśmy rozmowę na temat tego jak rozróżnić rybę akwariową od nie akwariowej. Osoba, która pisze z pełnym zdecydowaniem o takim podziale (w kontekście chorób) jest dla mnie nie wiarygodna. Ocenę nowotworu to może w ogóle zostawmy na boku. Globoos - powiem Ci, że bardzo, ale to bardzo sprytnie kombinujesz. I nawet możliwe, że masz rację. Tylko, żeby to stwierdzić trzeba wysłać rybkę na wycieczkę (zobaczę w poniedziałek, czy uda mi się taką załatwić) i zobaczyć co się da zdiagnozować. Tak więc proszę, jeśli ktoś ma takiego kardynałka, to przynieść w środę. Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości