Odpowiedz 
Joker style - little big water
29-04-2012, 08:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-05-2012 21:00 przez Siskin-Czyżyk.)
RE: Joker style - little big water
Spoko luz.
Podciągnę waty(zamówione), obsadzę pustynię i korzeń,dokupię gertrudy, poskładam hydroponikę, dokończę ozdabiać szafkę.
Całość zajmie mi z 2 tygodnie.
Gertrudy już są ale malutkie i nie widać ich, a co dopiero strzelać fotę. Dostałem pelię i poszła na korzeń. Porobiłem pierwsze przycinki, rozmnożenia.
Obsada jest już pełna i szpilki nie da się wetknąć.
Wymieniłem świetlówkę florę na naturę.
Nadal drugi i pierwszy plan pustawy.

Założyłem temat nie żeby się chwalić, tylko żeby forumowicze wychwytywali moje błędy. Nie wszystko idzie znaleźć w necie zwłaszcza jak nie wiadomo czego szukać.
Dlatego dziękuję wam za rady.
Dostałem kilka mchów od Joke00 ,które przymocowałem do skałek. Kompozycja pewnie się zmieni jak dodam rośliny drugiego planu.
Ostatni test wody z przed 2 tygodni wykazał 20ml/l NO3, podmieniłem wtedy 10-15%, a dzisiaj mam 10ml/l Clap nie wiem w jaki sposób ,ale jest dobrze. Domyślam się że to zasługa roślin,ale lasu to ja jakoś nie mam.
Ryby raczej przekarmiam więc się spodziewałem z 30...
Dodaje dzisiejszą fotkę.
4.05.2012- Robiąc porządki w akwarium natrafiłem na dwa zbiory jajeczek. Zdjęć nie da się zrobić moim aparatem.
Pierwsze to zbiór jajeczek wielkości maku o kolorze białym, w postaci walca(ampułka do połykania-leki).100-150sztuk utrzymuje się na wodzie.
Drugie to jak pestki truskawki(bardzo mała gorczyca) w tymże kolorze(jasny brąz).30szt. Te są na pelli.
Ryby młode więc ktoś pewnie podrzuciłWink

Don't stop
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: Joker style - little big water - Siskin-Czyżyk - 29-04-2012 08:25