Odpowiedz 
180 Litrów niby ozdobne :P
10-04-2012, 08:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-04-2012 22:40 przez ssebastiann.)
RE: 180 Litrów niby ozdobne :P
A gdzie jest taka pustynia akwarystyczna można wiedzieć

Alarmowiec, no to już wyjaśniam:

Pustynia jest w miasteczku Durlas między Dublinem a Cork w Irlandii, największe za..... jakie można sobie wyobrazić pod względem akwarystycznym, jest mały sklepik, ale facet który go prowadzi zdziwił się jak mu powiedziałem że jest taka ryba jak zbrojnik niebieski ( pokazałem mu fotke i łacińską nazwe ) ramireze to zamawiał ze zdjęcia na opakowaniu po pokarmie, a i tak przyszły pawiookie, o roślinach to już moge zapomnieć, chyba że sztuczne no i jak bym zamówił butle CO2 to by mnie do remizy strażackiej wysłał. Wszystko co mam w 180 litrach, to to co mi się rozrosło z tego małego baniaczka, a była tam na początku jedna sadzonka kryptokoryny, jedna sadzonka nurzańca i moczarka która mi padła :/. Anubiasy kupiłem razem z 180 litrowym baniakiem. Tą trawkę którą widać na drugim zdjęciu z przodu w 180 l kupiłem w większym sklepie 70 km stąd gdzie mieszkam jako roślinke akwariową, ale dzisiaj dowiedziałem się że jest to rodzaj rośliny błotnej i nie nadaje się ona do akwarium Sad

a zameczków i mosteczków mam dużo więcej ale pozoztałych nie chciałbyś widzieć hehe a wsztstkie dostałem razem z akwariami i zostawiłem żeby odzwierciedlić pobliski klimat Smile
a takie gadżety prawie wszyscy irlandczycy trzymają w baniakach, zwróćcie też uwage na szate roślinną ( są to fotki z kilku najnowszych ogłoszeń sprzedaży) :

zdjęcia skopiowane za zgodą właścicieli

To typowe akwarium patrioty, ja powinienem mieć biało czerwony żwirek oraz wrak tupolewa i orła zamiast zameczków
[Obrazek: fulles.jpg]

To akwarium miłośnika muzyki metalowej ( raczej ballady rockowe po roślinkach wnioskuje )
[Obrazek: czachau.jpg]

To należy do właściciela mini morisa
[Obrazek: minidh.jpg]

To miłośnik słodkowodnej rafy koralowej
[Obrazek: mosteczek.jpg]

To zapewne wielbiciel Rzymskiej architektury
[Obrazek: zameczekp.jpg]

żeby nie było link do strony z aukcjami:
Irlandzkie allegro

Pozdrawiam serdecznie.
Sebastian.
Znajdź wszystkie posty użytkownika