Odpowiedz 
180 Litrów niby ozdobne :P
09-04-2012, 19:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-04-2012 19:49 przez ssebastiann. Powód: Nowe informacje)
RE: 180 Litrów niby ozdobne :P
Ja dawno temu jak kilogram cukru był po 2590 zł też byłem pozytywnie zakręcony miałem 13 baniaków w mieszkaniu u rodziców, stały nawet na ławie, biurku, parapecie, gdzie sie dało. Udało mi się rozmnożyć i spieniężyć na garbarach i na rzeczypospolitej skalary, pielęgnice zebry, bojowniki były moim największym sukcesem hodowlanym bo ciężko było wtedy wykarmić. Miałem też kilka lat 3 duże piranie razem z kiryśnikiem gigantem sobie żyły w zgodzie ( niestety stara wołowina z rynku łazarskiego im zaszkodziła i padły Sad Najlepszy jednak był mój zbiornik krajowy na zamówienie 200x25x25 długi ale niewysoki podzielony szkłem na środku, w jednej części była część wodna gdzie z powodzeniem rozmnażały sie cierniki i traszki w towarzystwie topików a nawet pijawek i innego robactwa, druga część obsadzona była trawą i tu miałem parke jaszczurek zwinek które złożyły jaja ale niestety nic z nich nie wyszło :/ Po przerwie 7 letniej zaczynam od zera chce zarazić 2-letniego synka tym nałogiem Smile Jak narazie ciężko bo teraz nie ma mnie w Poznaniu ani w Polsce i tu gdzie jestem roślinek jak na lekarstwo i tylko na zamówienie a jak w sklepie zamówiłem zbrojnika niebieskiego to dostawca powiedział że takich ryb nie da rady załatwić !!! Zamówiłem też ramirezke german blue a przyjechały pielęgnice pawiookie i sprzedawca mówi że to też ładne i kolorowe rybki ( szczególnie ładnie wyglądały by moje neonki w ich towarzystwie )

W każdym razie ładuje do akwarium co mam i nie wybrzydzam najgorzej z roślinkami, ale od czerwca do sierpnia będę w poznaniu to się zaopatrze bo w domu na Tysiąclecia zostało jeszcze jedno akwarium z jedną 11 letnią bocją wspaniałą którą może ktoś będzie chciał ode mnie przygarnąć na środowym spotkaniu jak do takiego dojdzie w tym czasie to w tym akwarium sobie przygotuję kolekcję na wyjazd może ktoś mi odda pare roślin z nadwyżki za pare piwek Smile

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i czekam na wszystkie dobre rady co by tu jeszcze pozmieniać w tym moim szkiełku. Na pewno tło będzie inne, i więcej roślin, koło filtra mam też duży kamien który zamienię na korzeń ( na razie musi być bo trzyma filter który poprzedni właściciel odkleił.

A dla wszystkich miłośników zamków, mosteczków i troli pare fotek z mojego 80l przyszłego gupikarium, aktualnie zbiornik do kwarantanny i kotnik Devilred

25.01.2012 kolekcja ryb i roślin czekajaca na zasiedlenie 180 litrów:
[Obrazek: img3958az.jpg]

19.02.2012 kombinacje z preperowaniem korzenia i mchem
[Obrazek: img4113oi.jpg]

23.03.2012 180 litrów już jest, piękny samiec skalara pójdzie do kolegii teraz troche mi szkoda tej perełki
[Obrazek: img4332zy.jpg]

09.04.2012 aktualna wylęgarnia
[Obrazek: img4428v.jpg]
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
RE: 180 Litrów niby ozdobne :P - ssebastiann - 09-04-2012 19:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości