Gdzie w Poznaniu lub okolicach na żywy pokarm
|
03-04-2012, 10:02
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-04-2012 10:03 przez rafal.)
|
|||
|
|||
Gdzie w Poznaniu lub okolicach na żywy pokarm
Czy ktoś jeździ z siatką na połów żywego pokarmu dla naszych zwierzaków
Czy macie jakieś lokalizacje na dafnie, oczlika czy larwy wodzienia. Ja za dzieciaka to latałem na Naramowice na ul Karpią gdzie bywała plaga dafni do momentu jak nie zarybili zbiornika. Później znalazłem dafnie oraz larwy wodzenia na obecnych terenach UA na Piątkowie gdzie do chwili obecnej są dwa stawy ale ani dafni ani wodzenia raczej tam już pewnie nie ma Proszę podzielcie się pewnie niechętnie swoimi namiarami W jednym z wątków Romek Skokowski podał jeden namiar cytuje. "Starołęka. Taki mały zbiorniczek na polach. Z drogi go nie widać, bo jest we wgłębieniu ok. 3 metrowym. Z tego co wiem to oczlik jest również w stawku przy Warcie, z tyłu Osiedla Piastowskiego, na Ratajach. Ale w sumie nie jest tego dużo." Pozdrawiam Rafał Rybki: micropoecilia bifurca, rasbora brigittae, Corydoras Pygmaeus, krewety: red cherry rosliny: Hemianthus micranthemoides, Hydrocotyle verticillata, cryptocoryne nevilli, cryptocoryne axelrod, cryptocoryne wendtii, cryptocoryne Pettchii, cryptocoryne krauterii, cryptocoryna parva. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|