Hymenophyllaceae sp. Wayanad
|
08-03-2012, 23:29
|
|||
|
|||
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad
Ale ja nie będę robił brzydkich zdjęć które mi się nie spodobają, jeśli nie mam nawet takiej możliwości. Każdy fotograf cyka zdjęcia wg własnej wyobraźni, tak jak uważa ze najlepiej się prezentuje a nie pod dyktando innych. Nie mam aranżacji, wiec nie cykam. Jak się to zmieni, wtedy ujrzycie może coś ciekawie skomponowanego.
Poza tym, jak chciałbyś ująć takie małe i drobne rośliny? Z daleka mozesz zobaczyć tylko plamę, i nie odróżnisz tego od mini pelii, pelii czy uticularii. Trzeba by mieć nano zbiorniczek, ciekawie skomponowany i wtedy cyknąć nawet już z bliska ma tle z mchami, korzeniami. Poza tym docelowo te rośliny ludzie wybierają do takich właśnie nano zbiorniczków bo do tego głównie się nadają. Jak umiescisz to w 200 L to lepiej zainwestowac w coś szybciej rosnącego i podobnie wyglądającego, gdzie nie będzie już miało znaczenia z jakiej odleglosci to ogladasz. Zdjęcia ze zbliżenia mogą inspirować co niektórych (a dostaje informacje że parę osób zainspirowały do czegoś nowego) . Bucephalandry cykam bez makro, ale z dużą ogniskowa, aparat w odległości 1.5 metra od zbiornika, mała przysłona i uzyskuje rozmyte tło które nie odwraca uwagi od głównego celu. Dajcie mi robić to jak ja to uważam za słuszne. http://portfotolio.net/62693539@N07 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości