Odpowiedz 
Hymenophyllaceae sp. Wayanad
08-03-2012, 18:39
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad
(08-03-2012 17:51 )vasteq napisał(a):  ...Robilem zdjecia nad wodą, bo przyznaje ze nie potrafiłem robic dobrych zdjec ...........zmniejszylem ekspozycję, lupiłem lustrzankę i teraz robie zdjecia pod woda a ty nadal masz jakieś ale
Przygotowujesz się do tego jak na konkurs ADY a tu nie o to chodzi. Zrób zdjęcie nawet i komórką tylko żeby z niego było widać że ta roślina faktycznie u ciebie w tym akwarium rośnie . Ja to odbieram ( to już moje osobiste zdanie może nieprawdziwe ale wynikające już chyba z ponad rocznej dyskusji miedzy nami ) że te roślinki masz bardzo krótko i zaraz je sprzedajesz . Jestem przekonany że niektóre mogą zawitać do naszych zbiorników ale na pewno jeśli kupię to te które zobaczę że naprawdę rosną .

(08-03-2012 17:51 )vasteq napisał(a):  .......Wiesz ile jest roślin o których nie słyszeli zwykli akwaryści a które od lat są w obiegu w zagranicznych zbiornikach? Jakbyś się dowiedział ile tego jest to by ci głowa spuchła, a i tak byś powiedział: no tak ale po co to komu, przecież czy zwykłe rotale są złe?
Nie wiem skąd te wnioski nigdzie tego nie twierdziłem a ponieważ przywożę czasami nowinki to wiem jak często można się nabrać choćby dlatego że są to też rośliny nam nie znane których bez jakiejś wiedzy o nich nie da się utrzymać .
(08-03-2012 17:51 )vasteq napisał(a):  ....mam znajomych w ukrainie, rosji, którzy się tym pasjonują, wymieniamy się odmianami, dochodzimy nazw. To jest kolekcjonerstwo w znacznych przypadkach, czyste kolekcjonerstwo, dla samego: "bo mam, bo muszę mieć".
[/quote]
No widzisz i tu wracamy do początku jest jakieś tajne grono akwarystów wymieniające się wiedza i roślinami może nawet potrafiący robić zdjęcia którzy patrzą na te swoje trofea zdobywają wiedzę na ich temat i ???? z tej tajemnicy możesz ujawnić tylko zdjęcie otrzymanej przesyłki teraz już włożone do wody i że wolno rośnie więc domyślnie trudna w utrzymaniu Smile
(08-03-2012 17:51 )vasteq napisał(a):  .....Czy portret roslinny jest zły?
To tak jakbym oglądał mecz piłki nożnej z kamery zamontowanej na głowie zawodnika mniej więcej Smile
(08-03-2012 17:51 )vasteq napisał(a):  ....Bucephalandry hoduje z powodzeniem od roku, moge o nich wiele powiedziec, sa to nowe rosliny ale bardzo ekspansywnie zdobywają świat.
No i właśnie o to chodzi zrób choć na początek reportaż z hodowli choć jednej odmiany (może być tej najprostszej ) rośliny którą masz w swojej kolekcji . Podziel się spostrzeżeniami na jej temat wiedzą zdobytą w gronie kolekcjonerów a wywołasz tym na pewno duże zainteresowanie . Dopisz do swoich zdobyczy choć parę zdań własnych spostrzeżeń bo przecież takie pewnie masz Smile .
Już kiedyś ci proponowałem że jak sprzedajesz te rośliny to pewnie masz jakiś akwarystów którzy kupują od ciebie już nie pierwszy raz . Może oni maja lepszy sprzęt a i akwaria godne pokazania i mają już jakieś własne spostrzeżenia i podzielą się nimi na naszym forum a może już gdzieś na innych to zrobili
Pozdrawiam
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Hymenophyllaceae sp. Wayanad - vasteq - 07-03-2012, 19:27
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad - alarmowiec - 08-03-2012 18:39

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości