Odpowiedz 
Hymenophyllaceae sp. Wayanad
08-03-2012, 17:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-03-2012 23:48 przez vasteq. Powód: Nowe informacje)
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad
A ty jeszcze nie ochłonąłeś widzę i nadal coś siedzi ci na sercu. Robilem zdjecia nad wodą, bo przyznaje ze nie potrafiłem robic dobrych zdjec w wodzie. Mocne światło powodowało prześwietlenia, rosliny prezentowaly sie źle, brzydko. Myślałem że mam zły aparat. Pouczylem sie parametrow, pogrzebalem w ustawieniach, przerzuciłem się na manual, zmniejszyłem ekspozycję, kupiłem lustrzankę i teraz robie zdjecia pod woda a ty nadal masz jakieś "ale". Teraz wychodzi na to że to nie moje rośliny? Twarz chcesz moją zobaczyć na zdjęciu, człowieku? Myślę że głowy tam nie zmieszczę. Co jest z tobą nie tak? Wiesz ile jest roślin o których nie słyszeli zwykli akwaryści a które od lat są w obiegu w zagranicznych zbiornikach? Jakbyś się dowiedział ile tego jest to by ci głowa spuchła, a i tak byś powiedział: no tak ale po co to komu, przeciez czy zwykłe rotale są złe i brzydkie?
Ty tego nie rozumiesz i nie zrozumiesz juz nigdy. Więc jesli cie coś boli to najlepiej przemilcz to albo uszanuj i odpuść. Mam znajomych w ukrainie, rosji, którzy się tym pasjonują, wymieniamy się odmianami, dochodzimy nazw. To jest kolekcjonerstwo w znacznych przypadkach, czyste kolekcjonerstwo, dla samego: "bo mam, bo muszę mieć, bo jest tak brzydkie i małe że chce mieć to u siebie". Są różne formy akwarystyki.
Robię portrety roślin, a nie foto mojego zbiornika bo przyznaję nie mam ładnej aranżacji, rośliny już mi bokami wychodzą, nie mam gdzie ich mieścić. Muszę zmienić mieszkanie z większym pokojem żeby zakupic nowe akwaria. Po co komus patrzeć na bałagan jaki mam w zbiorniku? Czy portret roslinny jest zły? Bucephalandry hoduje z powodzeniem od roku, moge o nich wiele powiedziec, sa to nowe rosliny ale bardzo ekspansywnie zdobywają świat. Jak coś chcesz wiedzieć to zapytaj a nie podjudzasz znowu.
I nie mów mi że to nie moje zdjęcia bo normalnie cie zaskarże za niedowiarstwo!! Tongue
Cytat:be śladu glonu
- mam masę glonów, użeram się z nimi, wiec powiedz mi jaki sens jest fotografowac rośliny z glonami? Z tego powodu sporo gatunków nie jest przeze mnie fotografowanych. Aczkolwiek jakbys znal sie na fotografii to bys wiedzial w jaki sposob fotografowac to czego sie nie chce pokazac. Ja tu widzę glony, wiem gdzie są. Na całe szczescie zdjecia tak wyszly ze normalny oglądacz tego nie dostrzeże. Powinienes zaczac wspolpracowac z detektywem Rutkowkim bo naprawde wymyslasz cuda niewidy.

Przykłady tego jak rosnie mozesz znalezc tylko jak zwykle ci sie nie chce:
Oto i masz:
Bucephalandra Pearl Grey przed:
[Obrazek: 7c489da3fd2d1da6.jpg]
i po pol roku
[Obrazek: 402589_240417532716719_182685148489958_5...9902_n.jpg]

Kualakuayan2 przed:
[Obrazek: 680812574b9a79c8.jpg]

i po chyba roku (mozę teraz nie uwierzysz ze to ta sama roslina? Na to juz ci nic nie poradze):
[Obrazek: e423dd94a5111b20.jpg]

[Obrazek: bd55e87d03b1af1f.jpg]

Kedagang przed (przykład źle zrobionego zdjęcia w automacie, prześwietlone, bez barw. Wstyd mi za nie, ale jest):
[Obrazek: 817130406b5f5eee.jpg]
i po kilku miesiacach:
[Obrazek: 8637c34eb2a687da.jpg]

Shine Green przed:
[Obrazek: 49ca6c3829fe4c83.jpg]

i po pol roku:
[Obrazek: 423250_240403696051436_182685148489958_5...0849_n.jpg]

Wayanad przed:
[Obrazek: 11901ebe59b4eabe.jpg]

I po roku widoczne na samym początku.

A ci "naiwni" jak to ich tutaj pięknie zwykłeś obrażać, zawsze wracają po kolejne i myślę że to cie boli najbardziej, czysta poznańska zawiść "centusia". Myśle że nie byli by zachwyceni z tego jak ich określasz.

http://portfotolio.net/62693539@N07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Hymenophyllaceae sp. Wayanad - vasteq - 07-03-2012, 19:27
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad - vasteq - 08-03-2012 17:53

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości