Hymenophyllaceae sp. Wayanad
|
08-03-2012, 14:44
|
|||
|
|||
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad
Większość roślin które mamy w akwarium rośnie nad wodą , część jest okresowo zalewana część rośnie w środowisku bardzo wilgotnym . Wszystkie te rośliny różnie znoszą całkowite zanurzenie .
Nie mam nic przeciwko takim prezentacjom no bo nawet profesorowie wszystkich roślin nie poznali . Żyjemy jednak w świecie ciągłej manipulacji we wszystkich dziedzinach . Tworzone są najróżniejsze mutacje rośliny ulegają karłowaceniu za pomocą herbicydów i innych metod których nie znam . Są eksperymenty genetyczne dające setki odmian np. Echinodorusów czy Grzybieni które w naturze nie występują i ok mamy ładną powiedzmy nową roślinę ( w końcu papugo rybę tez niektórzy mają w akwarium ). Problem w tym że poza nazwą i krótkim opisem pasującym do prawie każdej rośliny nie wiemy nic i google też nie wiele wiedzą chyba że trafi się na dyskusję lub opisy naszego kolegi na innych forach . Wygląda to trochę tak zobaczcie ja to mam i nikt tego nie ma i jak chcecie to mogę wam sprzedać (patrz Allegro ) . Co do cen to jego sprawa jak się znajdują tacy naiwni . Gdyby jednak przez już dość długi okres pobytu na naszym forum co jakiś czas pokazał swój zbiornik hodowlany ( bo jak sam twierdzi dekoracyjnego nie ma ) w którym ta sama roślina rośnie ok z różnym skutkiem ale rośnie to pewnie całe forum stałoby w kolejce przed dostawą . Jak widać wszyscy oglądamy sobie zdjęcia podziwiamy i na tym się to kończy. Co z tego że mamy piękną roślinkę w super zbliżeniu nie wiadomo skąd ( no wiadomo z Rosji ) i co z tego storczyki wyglądają też zacnie i też chętnie sobie o nich poczytam tylko nie na tym forum |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 9 gości