Odpowiedz 
Hymenophyllaceae sp. Wayanad
07-03-2012, 21:49 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-03-2012 21:49 przez vasteq. Powód: Nowe informacje)
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad
Da się ją hodować, już od roku ją mam aczkolwiek wolno rośnie. Tak naprawdę to nie do końca wiadomo co to za gatunek, spotkałem się z nazwą Hymenophyllaceae ale i również Crepidomanes Latemarginale (jeśli się pogrzebie w google to zdjęcia rzeczywiście oddają wygląd tej paprotki opisanej jako Latemarginale). Miałem już kilka kilka Crepidomanesów pod wodą, na pewno sprawdzony jest Auriculatum (swoją drogą zidentyfikowany przez niemieckiego profesora C. Kasselmanna nie jako Crepidomanes ale Asplenium), oraz Crepidomanes "Minutum" który nie chciał rosnąć niestety.

A maślakowi to proponuje jakieś tabletki na uspokojenie, bo ostatnio to gdzie nie spojrzeć po forach to wnosi zamęt i nieprzyjemną atmosferę.

Co do opinii to dziękuję, są dla mnie budujące i motywujące i dzięki nim właśnie staram się robić to jak najlepiej, a i z czasem przyjdzie mi cykać pełniejsze kompozycję. Myślę że bezstronna oceną moich zdjęć będzie również zamieszczenie kilku z nich w pewnym rosyjskim magazynie akwarystycznym, którym mam nadzieję się niedługo tutaj pochwalić.

http://portfotolio.net/62693539@N07
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku
Hymenophyllaceae sp. Wayanad - vasteq - 07-03-2012, 19:27
RE: Hymenophyllaceae sp. Wayanad - vasteq - 07-03-2012 21:49

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości