Moje "maleństwo"
|
06-03-2012, 16:04
|
|||
|
|||
RE: Moje "maleństwo"
no i duży baniak jest fajny do tego momentu........
bo restart = wymiana filtra + wymiana podłoża a upatrzony i wymarzony mam EHEIM PROFESSIONEL 3 2075 ( wydajność pompy 1250 l/h - czyli mój baniaczek x 3, czyli wg mojej aktualnej wiedzy jest ok ) analizując wątek dzajdol'a odnośnie podłoża biorę pod uwagę aqua artu AquaSubstrate II+ czarne lub pro soil Aquatic Nature - cenowo wychodzą bardzo podobnie - a tak ze wstępnych ustaleń potrzebuję ok 50 kg, opinie również chyba najmniej skrajne + roślinki i summa summarum robi się mało fajnie do tego dochodzi rozważenie nowego tła - czarne czy efekt matowej szyby ? czarne daję głębię i nie widać syfku na szybie (chyba) matowa szyba rozjaśni akwarium no i absolutny "pikuś" na sam koniec - należy tym razem starannie zaplanować aranżację akwa co by nie było za chwilę restartu nr 2 rotale walichi miałam ale jako jedyna nie przeżyła - posadzona w złym miejscu + odklejona obudowa fitra dokończyła jej marny żywot ammanie mam, kryptokorynę jakąś również ale ale ale krasnorosty cały czas walczą - mam nadzieję, że miękka woda ( zamontowałam osobiście filtr RO - jak zobaczyłam jak z tego "kapie" woda to szybciutko sprawdzałam w necie wydajność l/h, i czy aby na pewno wszytko dobrze podłączyłam ) i regularne dodatkowe dawkowanie carbo w płynie zniechęci je skutecznie do mieszkania w moim baniaczku zakładam optymistycznie, iż zielonym nalotem nie mam się co martwić ( nadmiar mikro?) czyli w dużym skrócie - jakieś glony są ale jest ich niewiele i ale ale ale nr 2 muszę jeszcze zdobyć i posadzić Limnophila aquatica i rotale macranda - bo są śliczne |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|