[025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :)
|
31-01-2012, 01:17
|
|||
|
|||
RE: [025 L] Mój pierwszy kawałek podwodnego świata :)
(31-01-2012 00:51 )alarmowiec napisał(a): No nie przesedzajcie jeszcze nie dawno takich rozmiarów to był mój największy zbiornik . Przy regularnych podmianach dziesięć neonków ( radziłbym raczej Simulans) dałoby radę spokojnie . Ale jeśłi chcesz mieć krewetki to z rybami bym się zastanowił . Ja mam w takim zbiorniku 20 "prawdziwich" Brigitek kupionych w Skalarze i dają radę . Swoją drogą to nie zamieniłbym ich na neony . A tu się przyczepie bo teraz każdy początkujący kto tu wejdzie i powyższe przeczyta pomyśli "o to super to ja tez będę trzymać stado neonów w 25l", a przykład zawsze idzie z góry. Móc pewnie że można, Apteronotus albifrons też się zmieści na upartego (o ile nie będzie zbyt często sie obracać bo wtedy woda sie wyleje). Swoja drogą Ty zdaje sie miałeś tam jakąś znaczną nad-filtracje o czym nie napisałeś, a to też nie bez znaczenia. Idąc dalej to że Ty tak trzymałeś to mimo wszystko (z całym należytym szacunkiem) nie znaczy że jest to dobre, wskazane i fajne dla ryby ławicowej - która nie ma gdzie tu stworzyć tej ławicy. Jesteśmy akwarystami i jako tacy powinniśmy mimo wszytko liczyć się na pierwszym miejscu z dobrem ryb które zamierzamy hodować - a dopiero na drugim miejscu z naszym "ale ja chce" Brigitki inna sprawa, jak najbardziej też tu polecam zwłaszcza że ładniejsze i ciekawsze. Takie jest moje zdanie |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|