Moje "maleństwo"
|
27-11-2011, 22:20
|
|||
|
|||
RE: Moje "maleństwo"
(27-11-2011 02:27 )maslo_82 napisał(a): No zbiornik zapowiada się kasa, tylko nie potrzebnie oszpeciłaś zbiornik tym tłem. Wnioskuję o jego usunięcie, jak by to Paweł Szewczak powiedział, przyprawiłaś p.....e uszy. Ad tła - na swoją "obronę" powiem tylko, że: - zawsze mi się tło strukturalne podobało - uważałam to za ciekawsze rozwiązanie niż fototapeta - jak roślinki podrosną, tło przestanie dominować i będzie ( przynajmniej takie jest założenie ) stanowiło ciekawy akcent co do obsady - jeżeli dobrze ustaliłam neon simulans to neon zielony - taki ( jak na razie ) jest w planie, ale dopiero za 2-3 tygodnie ( ponoć bardziej wymagający ad parametrów wody niż np inesa ) - kosiarki rozważałam, ale po zbadaniu tematu zdecydowałam się na otoski, kosiary z wiekiem robią się leniwe i co ja z leniuchami pocznę ? - co do CO2 - początkująca jestem - więc na razie staram się ustalić bezpieczny poziom, biorąc pod uwagę fakt, iż z uwagi na wahania PH zdecydowałam się podawać CO2 24h - jakieś propozycje co do ilości? - co do KH/GH przeczytałam wiele różnych artykułów, i nie znalazłam satysfakcjonującej odpowiedzi dlaczego tak jest..... - co do glonów - świeży zbiornik, sadzenie roślin 2 tygodnie później, zapewne ruszyłam substrat, i nic więcej glonom do szczęścia nie potrzeba...... ( przynajmniej z tego co ustaliłam ) a jeszcze nawóz dodany...... świadomych starań o glony ( z mojej strony) ZERO |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|