Odpowiedz 
Regulator płynnego zapalania się i gaśnięcia świetlówek
27-11-2011, 15:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 19:26 przez DUANDR.)
RE: Regulator płynnego zapalania się i gaśnięcia świetlówek
(27-11-2011 14:50 )były forumowicz napisał(a):  
(27-11-2011 02:47 )maslo_82 napisał(a):  A koledzy siędwa tygodnie produkowali, po to żeby Micrus na końcu wskazał sterownik za 17zł Biggrin

Ale z miłą chęcią poznam Twoje zdanie o tym sterowniku? A może masz jakieś pomysły na rozwiązania, które mogłyby być użyte przy budowie takiego sterownika?

Moje zdanie jest takie, że to bzdet nikomu nie potrzebny, a już na pewno nie warty wydania kupy kasy na statecznik ściemnialny. Żeby montować coś takiego to trzeba na prawdę nie mieć co z pieniędzmi robić. Uważam że jak ktoś ma nawet kasę na to, to lepiej kupić więcej światła, czy lepszy dyfuzor CO2 (z tego co wiem autor chce zalożyć zbiornik roślinny). Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest rozpoczynanie dnia w akwarium przez zapalnie dwóch nie dużych świetlówek, które to w przeciwieństwie do omawianego rozwiązania, przyniosą konkretne korzyści zbiornikowi, w postaci większej ilości światła.

Dla mnie to takie oczywiste, że jeśli mam z czymś problem, to najpierw sprawdzam czy już ktos go wcześniej rozwiązał. Oczywiśćie fajnie że tki temat się pojwił, bo zwiększa sięszansa na to że kolejne osoby od razu skorzystają z rozwiązania.

Tyle z mojej strony w tym temacie.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz 

Wiadomości w tym wątku