Targi AquaZOO 22-23 pażdziernika
|
25-10-2011, 09:13
|
|||
|
|||
RE: Targi AquaZOO 22-23 pażdziernika
Może to źle niektórzy odbiorą ale w zeszłym roku sprawdzałem ile takie wystawienie kosztuje na MTP-i skromnie doliczyłem się 15000zł za te 2 dni a tam jeszcze dochodziły inne opłaty jak np. śmieci itd. więc to jest główna przyczyna dlaczego firmy rezygnują i mogę się założyć, że i za rok nic się nie zmieni i nie pisze to ze złośliwością, bo i mnie zależy na rozwoju akwarystyki tylko gdzie te polskie firmy skoro Azjaci większość już wykończyli(a znam dobrze sytuacje z giełd)nie wspominając o hodowlach ryb(ja szukam mieczyków do hodowli-i znalazłem.................w Słupsku i trochę w Gorzowie Wlkp. a szukałem niemal wszędzie)-no usłyszałem opinie taką : po co to rozmnażać jak można taniej sprowadzić z Malezji i na tym zarobić więc dlatego nie sądzę żeby impreza się rozwijała w prawidłowym kierunku. Wcześniej bawiłem się w hodowle kilku ras królików(rasy mięsne)-i sytuacja wygląda podobnie(i też jest wystawa na MTP) choć tu Azjaci nie wykańczają a polski rynek, który trudno nazwać chłonnym skoro ludzie nie mają za co kupić albo chcą kupić za cenę kurczaka.
|
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|