Mech palemka - Rhodobryum giganteum
|
10-10-2011, 23:00
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-10-2011 18:30 przez vasteq.)
|
|||
|
|||
RE: Mech palemka - Rhodobryum giganteum
Alarmowiec rozwiń swoją myśl. Czy dobrze rozumiem że zarzucasz mi iż sprzedaje jakieś niesprawdzone, nie radzące sobie pod wodą mchy? Jeśli tak to .. hmm.. kurcze.. wymień chociaż jeden taki gatunek bo ja sobie jakoś nie przypominam.
Cytat:a jeśli juz to są to znane rośliny pod inną nazwą- to też mnie ciekawi. Chyba że nie dotyczy to mnie a kogoś innego. Co do samej roślinki - palemkowata jest wersaj emersyjna, lądowa, paludaryjna. Pod wodą zmienia swój wygląd na mniej atrakcyjny, ale tak się dzieje z każdym mchem lądowym. Zanurzony rośnie mniejszy, niższy, węższy itd. Nie wiem jak jest z nim po kilku(nastu) miesiącach, czy przy dobrym nawożeniu nie wygląda palemkowato, za krótko go mam. Mam go od azjaty któremu przez kilka lat roślina nie zginęła pod wodą. Ja mam go u siebie od lipca także minęło juz 4 miesiace a mech póki co rośnie sobie, nie przejawia oznak "martwicy". Tego mchu jeszcze nikomu nie sprzedałem, także nie wiem skąd takie uwagi. Nie sprzedaje niesprawdzonych mchów, a do takiego zaliczam ową palemkę. Także proszę wszystkich którzy sieją zamęt o informowanie mnie w takich przypadkach że jest mowa o czymś kompletnie dla mnie nie zrozumiałym, tym bardziej że dotyczy to mojej osoby. Jacku, pokaż mi źródło gdzie znalazłeś że mech ginie pod wodą, ale faktyczne źródło, może być zagraniczne. To że podobno słyszałeś nie brzmi dla mnie przekonująco. Tak samo jak "podobnie" Barbula sp. "Milimeter Moss" została oceniona przez jednego profesora jako niemożliwa do utrzymania pod wodą, a faktycznie okazało się inaczej. http://portfotolio.net/62693539@N07 |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości