Stiep - Krewetkaria
|
17-04-2011, 22:09
|
|||
|
|||
Stiep - Krewetkaria
Witam,
Postanowiłem pokazać moje krewetkaria. Wszelka konstruktywna krytyka mile widziana. 30 litrów Obsada: Crystal red A, S, SS Taiwan moss, Lysimachia nummularia Podłoże: ADA Amazonia ______________________________________________________________ 30 litrów Obsada: Blue Pearl, Cardina cf. babaulti "Stripes" Gigant moss, Christmas moss, Erect moss, Flame moss, Rotala indica Podłoże: AS II ______________________________________________________________ 20 litrów Obsada: Red cherry Willow moss, Phoenix moss, Podłoże: Shrimp sand Pozdrowienia Stiep |
|||
17-04-2011, 22:17
|
|||
|
|||
RE: Stiep - Krewetkaria
ale piękne te mchy masz... jak mnie się to podoba....
Ja chyba wszystko wywalę i mchów nawsadzam P L @ S T I - Poznań Otoski; Black Molly; RED'ki; Gupiki; Helenki; Świderki Moja Galeria |
|||
17-04-2011, 22:39
|
|||
|
|||
Matko, Stiep, czyś ty rozum stracił?? Jak to można skrytykować? Nawet mnie nic do głowy nie przychodzi. Piękne baniaczki i jeszcze ładniejsze stwory.
Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
17-04-2011, 23:34
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 08:38 przez DUANDR. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Za dobre słowo dziękuję.
(17-04-2011 22:18 )były forumowicz napisał(a): Pewnie wypada się przyczepić do obnażonych filtrów... Te kamulce to ADA SEIRYU STONE (lepiej nie pytaj ile kosztowały bo się wstydzę powiedzieć). Shrimp sanda miałem, więc co miał leżakować w szafie. .....a filterki...... w końcu to nie baniaki wystawowe a wyjmować do zdjęcia mi się nie chciało. |
|||
18-04-2011, 10:48
|
|||
|
|||
Krewetki piękne i zbiorniki też widzę firmowe a co do filterków to przecież one mają działać a nie zdobić.Choć wiadomo można je troszkę przykitrać przy tak bujnej i ładnej aranżacji.
http://ukajali.bloog.pl/ |
|||
18-04-2011, 11:12
|
|||
|
|||
Świetne akwaria, widzę, że tych krystali to jak psów się namnożyło.
Co do pierwszego baniaka to mech na elvisa uczesany |
|||
18-04-2011, 11:44
|
|||
|
|||
(17-04-2011 23:34 )Stiep napisał(a): Te kamulce to ADA SEIRYU STONE (lepiej nie pytaj ile kosztowały bo się wstydzę powiedzieć).a możesz powiedzieć ile mniej więcej waży to co widać w Twoim akwa? Przymierzam się do zakupów (niestety w ciemno czyli internet), taki sam zbiornik planuję i zastanawiam się ile skały zamówić...na swoje oko oceniłam że 4 kg potrzebuję (skała inna z nazwy ale na zdjęciach ma podobną strukturę), a efekt chciałbym podobny jak u ciebie - przynajmniej ilościowo, bo jakościowo to pewnie niekoniecznie wyjdzie tak ładnie :) kasia |
|||
18-04-2011, 14:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 08:39 przez DUANDR.)
|
|||
|
|||
(18-04-2011 10:52 )były forumowicz napisał(a): Stiepek, a te kamulce od ADY zmieniają parametry wody czy są neutralne, bo w necie różne legendy krążą :/ Możliwe że lekko zatwardzają, ale pomiarów już dawno nie robiłem. (18-04-2011 11:44 )kas_b napisał(a): a możesz powiedzieć ile mniej więcej waży to co widać w Twoim akwa? W baniaku mam 3 kg skały. Te podobne to prawdopodobnie manten stone (trochę inne, ale i tańsze). Jak chcesz ładne skały to najlepiej udaj się do kogoś kto tym handluje i sobie wybierz. Inaczej to loteria. Ja swoje kupiłem przez allegro od gościa z Lucin koło Śremu. Pozdrawiam Stiep |
|||
18-04-2011, 14:30
|
|||
|
|||
Świetne te krewetkaria fajnie to zrobiłeś bo w każdej bańce coś innego cieszy oko, każda ma swój pazur ode mnie plus 3 do respektu
Co do kamieni to ja niedawno kupiłem podróbki tych kamieni w necie i powiem wam nie są złe choć może za bardzo różnią się od oryginału, pewnie nie warte tej niższej i tak ceny ale niedługo będę miał okazję sprawdzić jak prezentują się w akwarium to dam znać |
|||
18-04-2011, 17:17
|
|||
|
|||
(18-04-2011 14:23 )Stiep napisał(a): W baniaku mam 3 kg skały. Te podobne to prawdopodobnie manten stone (trochę inne, ale i tańsze).dzięki za info ja mam na oku coś co się nazywa "SKAŁA MINI-KRAJOBRAZ " w cenie 10zł kg, tak że podejrzewam będzie daleeeko od ADA ;) no ale chyba zaryzykuje mimo wszystko.... na wyprawę dalszą niż 5 km po kamienie nie mam za bardzo czasu.... a w samym Poznaniu (+północne obrzeża) to pewnie nikt takimi topowymi kamulcami nie handluje... pzdr kasia |
|||
18-04-2011, 18:12
|
|||
|
|||
Piękne zbiorniki i naprawdę bardzo zadbane aż miło popatrzeć. Gratulować
|
|||
18-04-2011, 19:17
|
|||
|
|||
Kurcze piękne
przepiekne te mchy masz... a krytyki nie będzie od nikogo pewnie bo nie ma co krytykować ________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
18-04-2011, 20:03
|
|||
|
|||
Super akwaria i super robale .Powiedz ile czasu czekałeś na ustabilizowanie parametrów i wypuszczenie nawozów do wody oraz jak często robiłeś podmiany wody podczas dojrzewania (chodzi o zbiorniki na Amazoni )??
|
|||
18-04-2011, 21:13
|
|||
|
|||
Do dojrzewania zbiornika, z racji na cenę robali, podszedłem "profesjonalnie". Odczekałem 4 tygodnie, na początku podmianki 50% wody 2 razy w tygodniu, od 3 tygodnia 30% tygodniowo. Regularnie kontrolowałem poziom NO2. Dodatkowo filtr chodził wcześniej przez tydzień w dojrzałym baniaku.
Po pierwszym pomiarze pH byłem w szoku, wyszło 4,5 |
|||
22-07-2011, 22:25
|
|||
|
|||
RE: Stiep - Krewetkaria | |||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|