Moje pierwsze 112l
|
20-02-2011, 16:52
|
|||
|
|||
Moje pierwsze 112l
Na początku był chaos - tak jakieś dwa miesiące miotania się między sercem a rozumem, chęcią hodowli małego rekina i podłogą która go udźwignie. Po burzach i wichurach pojawił się Krzyś
A potem ja I już mieliśmy twardy grunt pod rękami i korzeń na którym można było się wesprzeć Atmosfera miała swoją grzałkę ale i filtr na oczyszczanie tego i owego się pojawił Sypnęło drobnym piaskiem - po oczach też trochę Kamienie i kolejny korzeń jakby z nieba pospadały A za kamieniami zielone roślinne życie i woda w czystej postaci Coraz więcej wody No i nadeszła niedziela - siedzimy i odpoczywamy bo wiemy że to co zrobiliśmy podoba nam się |
|||
20-02-2011, 17:21
|
|||
|
|||
no no no ładnie to wyglada tak bardzo... estetycznie
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
20-02-2011, 18:13
|
|||
|
|||
No zapowiada się dobrze choć ja bym tych kamieni nie wkładał z pozostał przy korzeniach dołożył roślinek i będzie super
|
|||
20-02-2011, 19:13
|
|||
|
|||
Svenja napisał(a):no no no ładnie to wyglada tak bardzo... estetycznieZgadzam się w 100%. Akwarium jest bardzo ładne. Wszystko mi w nim pasuje. W końcu nie każde musi być parkiem angielskim Prosze o zdjęcie za 2 miesiące i opowieść jak się zmianiało i jakie były problemy. |
|||
20-02-2011, 19:34
|
|||
|
|||
fajny baniak
Aśka napisał(a):No i nadeszła niedziela - siedzimy i odpoczywamy bo wiemy że to co zrobiliśmy podoba nam siętak jest "bo po robocie Harnaś się należy" pozdrowił SZKŁO POD WPŁYWEM WODY "KURCZY" SIĘ |
|||
20-02-2011, 20:47
|
|||
|
|||
dziękuje za pozytywne przyjęcie
Tak za dwa miesiące postaram się coś uaktualnić - będą rybki, coś urośnie, trochę się przytnie - zobaczymy. A czy te bąble powietrza które ciągle osiadają na wszystkim kiedyś znikną ? Może napowietrzacz jest za silny? Trochę mi to przeszkadza bo jakby telewizor śnieżył |
|||
20-02-2011, 20:48
|
|||
|
|||
spoko to zniknie kazdy tak ma nawet po podmiance
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
20-02-2011, 20:51
|
|||
|
|||
Uff, to dobrze
Tak sobie patrzę i patrzę i jakbym National Geographic oglądała |
|||
20-02-2011, 21:38
|
|||
|
|||
Bardzo ładnie sie zapowiada, akwarium wygląda nawet na większe niż jest w rzeczywistości
|
|||
20-02-2011, 22:51
|
|||
|
|||
Co do podłoża to zgadzam się z Tobą - zaskoczyło mnie jak jasne zrobiło się po płukaniu, wlaniu wody i włączeniu oświetlenia. W paczce w sklepie efekt był inny. Myślałam żeby przy wymianie wody przykryć je delikatnie ciemniejszym piaskiem i żwirem. Zachować obecny układ ale przyciemnić. Mam nadzieję że się uda.
Na korzeniu jest jeden anubias nie wiem na ile sam się rozrośnie, chciałabym go trochę więcej ale nie za dużo. W planach jest jeszcze trochę mchu Podstawa to neonki innesa - 15 do 20 sztuk, klika hokejówek amazońskich, 3 skalarki i kilka sprzątaczy - glonojad, kirysek. Ale zwierzyniec to po wypłacie Generalnie to pierwsze moje akwarium więc muszę trochę na żywym organizmie poeksperymentować. Nie wiem jeszcze jak wszystko się rozrośnie i jak wygląda kształtowanie ale z czasem się nauczę. Na razie jest sterylnie, będzie trochę więcej ale nie chciałabym przesadzać. Holenderski zbiornik będzie następny |
|||
20-02-2011, 22:57
|
|||
|
|||
Jeśli planujesz hokejówki to co najmniej 10-20tu bo to jedna z niewielu ryb która trzyma sie w stadzie i to w centralnej części akwa . Wygląda to super .
|
|||
20-02-2011, 22:58
|
|||
|
|||
właśnie o taką ławice chodzi. dzięki za info.
Czy 15 hokejówek i 15 neonków plus w/w dodatki to nie będzie za dużo. Nie chce tym rybom robić bimby w godzinach szczytu |
|||
20-02-2011, 23:06
|
|||
|
|||
nooo hokejówki sa fajne
|||
20-02-2011, 23:07
|
|||
|
|||
Hmmm to muszę te skalary przemyśleć. A co proponujesz ?
|
|||
20-02-2011, 23:10
|
|||
|
|||
ja bym pomyslala np nad ramirezami ladne i kolorowe albo daniochy
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|