"Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo
|
18-05-2014, 22:20
|
|||
|
|||
RE: "Bajcik" ul.Wrzosowa 22 - Przeźmierowo
2 tygonie temu wybrałem się tam w niedziele na większe zakupy. jakoś nikt się nie kwapił by mi pomóc w wyborze towaru. właściciel to masakra gość. siedział w fotelu i nie chciało mu się nic. jego żona trochę więcej się wysilała ale sama wiedze ma niewielką. a pracownica to chyba za kare tam pracuje bo odzywki jej pozostawię bez komentarza.juz tam więcej nie pojade chociaż wybór towaru mają naprawdę sport. zresztą kilku klientów tez wyszło z tego sklepu po prostu wkurzonych. sam pracuje w handlu i gdybym tak traktował klienta to już dawno na bezrobociu bum był.
|
|||
18-05-2014, 22:42
|
|||
|
|||
jeżeli ktoś idzie do sklepu i niewie co kupić to pyta chyba,że lubi żeby mu nadskakiwać; robię zakupy w bajciku od samego jego początku i na dzień dzisiejszy to jedyny sklep w poznaniu i okolicach z tak dużym wyborem ryb, super cenami na sprzęt zwłaszcza aquela; a co do znajomości tematu to mogę zapewnić, że właściciel zna się na tym co robi i akwarystyce tylko trzeba zapytać,; co do pań z obsługi całkowicie normalne i sympatyczne co nie zawsze jest regułą w innych sklepach
750 pielęgnice,500 roślinne, 50 krewetkarnia |
|||
03-01-2015, 23:03
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-01-2015 13:43 przez alarmowiec. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
To dla tych co jeszcze w Bajciku nie byli. Wszystko co trzeba wiedzieć na temat tego sklepu, zdjęcie dokładnie pokazuje, co ten sklep jest wart i co warta jest obsługa tego sklepu. Żeby nie było, ten Flowerhorn w tym akwarium jest już rok !!!
Dla niezorientowanych, ta ryba dorasta do 25-30cm i wymaga akwarium 250-300L FOTO z Bajcika Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
03-01-2015, 23:18
|
|||
|
|||
An error occurred while processing your request.
Reference #50.9a88545a.1420319863.4f00ff2 ale wiem, byłem widziałem i mimo ze foto nie hasa wiem o co chodzi Poznańska Giełda Akwarystyczna na FB https://www.facebook.com/groups/268590873561911/ |
|||
04-01-2015, 12:19
|
|||
|
|||
Dużo ponad rok i sporo jest wyrośnięta. Oczywiście na sprzedaż. Mnie tylko zastawia,mają przecież telefony podane,odpisują na maile, bywamy osobiście-może warto zwrócić uwagę i poczekać na reakcję ? I dopiero napisać opinię?
|
|||
11-01-2015, 11:30
|
|||
|
|||
Jeżeli komukolwiek przyjdzie do głowy aby kupować tam ryby to no nie się migiem rozmyśla !
PRZEŻYWALNOŚĆ NA POZIOMIE 25%, OBSŁUGA WYKONUJE POLECENIA, SAMA OD SIEBIE NIE WIE ABSOLUTNIE NIC. Zakupiłem wczoraj 16 szt MACULATY, po 30 min w worku, W CIEPŁYM SAMOCHODZIE - 3 padły, przy aklimatyzacji w domu kolejne 3, a do rana przeżyły ZALEDWIE 4 SZTUKI !!!! OSTATNI RAZ ZAKUPIŁEM COKOLWIEK W TYM SKLEPIE, PRZESTRZEGAM INNYCH Poznańska Giełda Akwarystyczna na FB https://www.facebook.com/groups/268590873561911/ |
|||
11-01-2015, 11:50
|
|||
|
|||
harek napisał(a):OSTATNI RAZ ZAKUPIŁEM COKOLWIEK W TYM SKLEPIE, PRZESTRZEGAM INNYCHWiele razy już pisałem, że mają tam chore, słabe ryby. Co do obsługi to panie miłe, ale nie mają zielonego pojęcia o akwarystyce nawet w stopniu absolutnie minimalnym, w szczególności starsza przemiła pani prezes. Jak się stoi z boku i słucha jakie farmazony nawijają klientowi na uszy to człowiek nie wie czy się śmiać czy płakać. Harek, dlaczego nie kupowałeś w Czerwonej Torebce ??? |
|||
11-01-2015, 12:03
|
|||
|
|||
Kamikaze14 napisał(a):Jak się stoi z boku i słucha jakie farmazony nawijają klientowi na uszy to człowiek nie wie czy się śmiać czy płakać.dokładnie, wczoraj myślałem że padnę jak słuchałem tych wywodów stojąc z boku... Kamikaze14 napisał(a):Harek, dlaczego nie kupowałeś w Czerwonej Torebce ???nigdy tam nic nie kupiłem poza RO. Wszystkie ryby kupuje zawsze u jednego sprzedawcy i owszem zdarzyło się ze coś padło ale to były pojedyncze przypadki. Zaryzykowałem w bajciku i skończyło się tak ja można się było tego spodziewać. Więcej tego błędu nie zrobię. Poznańska Giełda Akwarystyczna na FB https://www.facebook.com/groups/268590873561911/ |
|||
11-01-2015, 14:50
|
|||
|
|||
Ja to tylko kulorzęska przywiozłem stamtąd. Ryby w ten sam dzień przyjechały do sklepu, wiec moze juz go miały, albo osłabienie transportem wyszło. Ale choroba nie przeszła na resztę populacji i szybko ją wyleczyłem. Bez strat.
|
|||
11-01-2015, 21:49
|
|||
|
|||
Podupada bajcik widać to. Albo im się odechciało zupełnie. Ostatnio taka sytuacja ,pytam przez tel czy mają filtr i wkłady które mnie interesują,koleś idzie sprawdzić i zapewnia że tak są. Przyjeżdzam na drugi dzień ,nic z kilku rzeczy o które pytałem a zapewniano mnie że na pewno są nie było. Z jednej strony rozumiem-klient przyjedzie to z pustymi rękami raczej nie wyjdzie. Znajomi byli ostatnio też to zdechłe chomiki w klatce mieli,na stronie piszą że nie przyjmują od nikogo ryb a przy kasie brali zwykłe słoje z rybami i krewetkami od jakiegoś gościa.
300 l ogólniak towarzyski. |
|||
12-01-2015, 00:38
|
|||
|
|||
Co się dziwicie. Mają tam wędkarski więc akwarystykę maja tylko bo mają bo zysku z akwarystyki nie da się porównać do wędkarskiego. No ale zawsze można kupić na allegro
|
|||
10-03-2015, 23:59
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2015 00:04 przez kapuczino.)
|
|||
|
|||
Flowerhorn i bojownik - bajcikowe "pupile"...
Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
11-03-2015, 15:44
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-03-2015 15:55 przez Banano89.)
|
|||
|
|||
Jak te mniejsze kule 2,5 litra mają ciągle w sprzedaży za 76zł... ta pięlęgnica to juz parę lat tam siedzi-chyba. Może by pogadać ze sprzedawcą ?
|
|||
16-03-2015, 15:44
|
|||
|
|||
Tydzień temu do Bajcika poszedł mail:
Cytat:Dzień doobry. Po tygodniu przyszła odpowiedź. Właściciel potwierdził, że jest to oficjalne stanowisko sklepu i wyraził zgodę na jej publikację na forum. Oto ona: Cytat:Bez przesady - akwarium ma pojemność 60 litrów i bardzo wydajny biologiczny filtr, rybka ma 15cm to daje na 1cm ryby 4 litry wody - wynika z tego, że akwarium jest 2x większe niż potrzeba, zresztą o tym, że nie jest jej źle świadczy jej kondycja, rozwój i ubarwienie. Zanim niesłusznie zacznie się pani użalać nad losem naszej rybki proszę zobaczyć jak powszechnie jest trzymana ta ryba w swojej ojczyźnie - przecież jest to hybryda stworzona na potrzeby akwarystyki, ryba która nie wymaga przestrzeni do pływania. Mam akwarium zamiast telewizora. |
|||
16-03-2015, 16:31
|
|||
|
|||
Z tym że brnąć dalej tym przelicznikiem 15szt. 1cm ryb wydala tyle kupy w miesiąc co ten potwór na jeden raz. Dalej ,małe rybki miały by juź gdzie pływać i wyglądało by to naturalnie i tak zostanie wiele wolnej przestrzeni. A wieloryb nawet ma ciężko aby zawrócić nie mówiac nic o wystroju.
Co do tekstu właściciela nie będę się odnosił bo w tej sprawie pewnie za duźo sie nie zmieni a my wiemy swoje. |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości