nawozy
|
04-02-2015, 00:20
|
|||
|
|||
RE: nawozy
bohen21 napisał(a):jebao dp4 koszt 400 zł a zabawa w pilnowanie żeby wlać nawóz znika w zapomnieniu, ja na razie używam w morskim ale planuje kupić dp6 na dwa słodkie To pomysł na wakacje... sąsiadka miałaby wolne szkoda że Mikołaj już był... |
|||
04-02-2015, 00:22
|
|||
|
|||
mi przyniósł spóźniony gwiazdor ogólnie pompka rewelka
|
|||
04-02-2015, 03:56
|
|||
|
|||
Widzisz Searcher. To jest tak, że na forum trzeba pewne sprawy postawić kategorycznie, bo inaczej przekaz nie dociera do zainteresowanego. Większość początkujących jak i innych odbiorców porad na forum, w momencie kiedy otrzyma porady na forum, zastanawia się którą poradę wdrożyć. Problem polega na tym, że duża część osób wybiera te porady które wydają im się najtańsze, albo z pozoru logiczne, bo ktoś im napisze kilka średnio zrozumiałych zdań i poprze tylko z pozoru logiczną tezą. I katastrofa gotowa. Dlatego pewne tezy trzeba stawiać kategorycznie bo inaczej początkujący mają mętlik w głowie. Wynika to z tego, że na forum internetowym każdy głos jest równy, nie ma pod nim etykiety "ten gość ma racę", "tamten nie ma racji", więc jakoś trzeba się przebić a to nie jest łatwe.
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
04-02-2015, 10:29
|
|||
|
|||
maslo_82 napisał(a):To jest tak, że na forum trzeba pewne sprawy postawić kategorycznie, bo inaczej przekaz nie dociera do zainteresowanego.To ja poprosze o jasny przekaz w formie takiej jaką zaproponował alrmowiec , czyli jaką linie nawozową zapoczątkować , żeby jak to mówicie uczyć się zachowań roślin i poprawiać ich kondycję . W pierwszym poście jasno wyraziłem , że po pierwsze sole póki co mnie przerastają i nie odważyłbym się ich stosować. Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
04-02-2015, 10:48
|
|||
|
|||
Aquaflora Micro, Aquaflora K, i Macro Green Aqua Artu. Zaczynasz od podawania samego mikro razem z dużymi podmianami wody osmotycznej. Potas podajesz raz w tygodniu dawkę przewidzianą na dzień lub dwa. Makro podajesz raz lub dwa razy na tydzień 1/5 lub 2/5 dziennej zalecanej dawki.
Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
04-02-2015, 11:38
|
|||
|
|||
No i w takim kierunku postaram sie pójść. Dostałem troche marco red od znajomego tego w ogóle nie używać ?
Od dawna i trwale Nr -1 " Robale " |
|||
04-02-2015, 12:29
|
|||
|
|||
Macro Red Bóg Cię Strzegł
A Mikro podawaj 1ml na 50l wody dziennie Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju" |
|||
04-02-2015, 13:20
|
|||
|
|||
Macro Red ma dużo azotu w stosunku do fosforu. Też na początku popełniłem ten błąd i wszystko rosło bardzo ładnie. No może nie wszystko bo rośliny akurat nie, za to glon szedł jak szalony
Nawet za tysiąc dolarów, nie pozbędę się Skalarów |
|||
04-02-2015, 13:35
|
|||
|
|||
Nawet przy roślinach wybarwiających się na czerwono nie powinno się używać Macro Red?
|
|||
04-02-2015, 17:58
|
|||
|
|||
dla roślin czerwonych bardziej istotne jest mikro niż makro
|
|||
04-02-2015, 18:03
|
|||
|
|||
Macro Red nie ma nic wspólnego z czerwonymi roślinami Macro Red można używać bardzo sporadycznie zamiennie z Macro Green. Dłuższe podawanie Macro Green może spowodować sinice, mówimy tu o podawaniu ciągle przez kilka miesięcy, dlatego od czasu do czasu mozna użyć Macro Red, zeby lekko przenieść bilans fosforu do azotu w stronę azotu.
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości