Narybek Ramireza
|
12-10-2014, 19:40
|
|||
|
|||
Narybek Ramireza
Jakieś 4 dni temu wykluło mi się ok 20-25 szt. narybku Ramireza. Dziś młode zaczęły swobodnie pływać po 30L zbiorniku. Czym to cholerstwo karmić poza larwami solowca ???
|
|||
12-10-2014, 19:55
|
|||
|
|||
RE: Narybek Ramireza
jakie larwy solowca? młode ramirezy nie są w stanie nawet połknąć większości larw jakie można kupić na rynku w postaci jaj. Tylko nicień zostaje na start
|
|||
12-10-2014, 20:17
|
|||
|
|||
Larwa solowca w zupełności wystarczy na start, wielokrotnie wychowywałem potomstwo ramirezków bezproblemowo na wylęgu artemii. ewentualnie żółtko jaja kurzego wyciśnięte przez bardzo drobne sitko ale tego to minimalne ilości bo łatwo zapaskudzić wode
|
|||
12-10-2014, 20:28
|
|||
|
|||
chciałbym widzieć jak mały ramirez połknie artemie. Ja miałem tego na tysiące i wystarczyło, ze była partia jaj solowca większych rozmiarów a taki jest najczęściej i jesteś pozamiatany. Drobny solowiec pochodzi z Kalifornii i w PL praktycznie trudno dostępny i drogi więc nikt go nie chce sprowadzać a to co reszta oferuje to ruski i duża dlatego na 3-4 dni dobry nicień a ten bananowy to wręcz ideał.
|
|||
12-10-2014, 20:39
|
|||
|
|||
Zobaczymy co będzie. Dziś zalałem jaja solowca, będą za 2 dni, bo robię na płytko, bez napowietrzania i naświetlania. Na wtorek dojadą nicienie mikro. Żółtka nie chcę wrzucać. Kuźwa nie byłem przygotowany.
|
|||
12-10-2014, 21:12
|
|||
|
|||
jak masz dobrą parke to będą kłaść regularnie więc pierwsze podejście to jeszcze nic straconego
|
|||
12-10-2014, 21:30
|
|||
|
|||
Ikra składana jest regularnie w ogólnym, tym co widziałeś, ale po 2 dniach pleśniała i była zjadana. Tym razem przeniosłem kamień z ikrą do niezarybionego nano i wypaliło.
|
|||
15-10-2014, 21:04
|
|||
|
|||
no chyba z tym żółtkiem to faktycznie średni pomysł, za dużo wrzucisz to naprawdę zanieczyścisz wodę i po co Ci to... może spróbuj na razie jak Ci radzą te larwy, poobserwujesz jak się to zachowuje i już na pewno złych rad nie dostajesz
|
|||
16-10-2014, 08:45
|
|||
|
|||
No i pozamiatane. Wszystkie paskudy padły bez żarcia. Następnym razem będę przygotowany. A w ogólnym podczas nieobecności kamienia tarliskowego z ikrą samica dostawała regularnie w trąbę od samca, z wiadomych powodów ...
|
|||
16-10-2014, 09:20
|
|||
|
|||
hej,
moze to Ci sie przyda: http://akwarystykawiki.pl/hodowle-karmowe Jakbys potrzebowal wegorki octowe to moge Ci sprezentowac porcje zarodowa. Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|