Odpowiedz 
AQUAZOO 19-20 października 2013
14-10-2013, 10:08
RE: AQUAZOO 19-20 października 2013
Napisałam do niego żeby mi podesłał przynajmniej logo to sama resztę przygotuję, ale nie wiem czy otrzymam przesyłkę.

Alarm prześlij mi na PW dane osobowe dwóch osób (pisałam do Ciebie PW w tej sprawie).
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
15-10-2013, 19:47
ją zjawie się dopiero w czwartek bo od czwartku wolne dostałem. na pw wyśle do aski nr tel w razie czego.

Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO
www.aquazoo24.pl

Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow
30l kostka aquael bojowniki + neonki
20l kostka aquael krewetkarium red cherry
10l kostka aquael krewetkarium
10l kostka aquael danio lamparcie zielone
15-10-2013, 22:16 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2013 22:20 przez edison.)
Odp: AQUAZOO 19-20 października 2013
Czy już jutro mogę przywieźć 2 gotowe akwaria? Popołudniu.
Wjazd autem od ul.$niadeckiego?
Mam jedną grzałke ,Mikołaj przynies swoją ale przydalaby się dwie 50w.( nie wiem czy 100 w. wejdą na wysokość.) W domu nigdy nie uzywalem grzalek.

http://www.facebook.com/AmatorskaHodowlaKrewetek
http://www.facebook.com/Rośliny-Akwariow...017673358/
15-10-2013, 22:18
O której jutro początek akcji targowej?
15-10-2013, 22:58
Na kiedy chcecie rośliny? Ja bym je popędził do piątku bo i tak słabo w tydzień coś wychodować. Ja przyjadę jutro i oczywiście jest opcja, że podwieziemy. Czekam na info.
15-10-2013, 23:11
ja niestety nie będe mógł się pojawić na targach, matka mi zmarła i musze jechać do gniezna szykować wszystko związane z pogrzebem a w dodatku w sobote mam na 13 sam pogrzebSad postaram się wpaść w niedziele was odwiedzić, ale nie dam rady zaaranżować tych 2 akwariówSad
15-10-2013, 23:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-10-2013 23:35 przez Asia.)
Rośliny na czwartek. Jutro na pewno nie, bo będziemy sprzątać i zalewać akwaria. Ja w razie czego mogę po rośliny podjechać.

Ja planuję dotrzeć na targi tak 10-11

Załączam mapkę poruszania się po targach, bo teraz mają budowę i ruch jest ograniczony.
Wystawiamy się w pawilonie 5A

[Obrazek: b99u.png]
16-10-2013, 09:01 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-10-2013 09:09 przez Asia. Powód: Nowe informacje)
Duże akwaria (24 do dyspozycji, 16 zarezerwowanych):
D1. Alarmowiec 1, rośliny: ?, ryby: ?,
D2. Asia 1, rośliny własne: Bolbitis heudelotii, anubias; rośliny z vitroplantu: glossostigma, ryby ze sklepu: jeszcze nie wiem,
D3-5. Asia, Duandr "szkolne" rośliny.
D6. DarekW 1, rośliny: ?, ryby: neonki,
D7. Duandr 1, rośliny: ?, ryby: ?,
D8. Duandr 2, Malawi
D9. Duandr 3, Malawi
D10. Edison 1, rośliny vitroplant, ryby: co będzie dostępne,
D11. Jacek 1, rośliny: ?, ryby własne: Xiphophorus maculatus, Poecilia wingei, Corydoras sterbai, Corydoras sp.,
D12. Janusz 1 traszki
D13. jar300 1, podłoże czarny bazalt, Rośliny własne: tiger lotus green, vallisneria spiralis, rotala rotundifolia, sagittaria subulata, cryptocoryna tropica, willow moss, stringy moss, pogostemon helferi, limnophila sessiliflora, bacopa australis, eleocharis parvula, hydrocotyle tripartita 'Japan', ryby: ławica neona czerwonego i czarnego + duch amazoński dorosły (1 sztuka).
D14. Masło 1, rośliny: ?, ryby: ?,
D15 Mikołaj 1, rośliny z vitroplantu? Alternanthera reinecki, Eleocharis acicularis, Hygrophila corymbosa ‘stricta’, Ludwigia arcuata, Micranthemum umbrosum, Pogostemon erectus, Pogostemon helferi, Proserpinaca palustris, Rotala walichii, Staurogyne repens, ryby: Galaxy i wcieleniem Blue lub axcelerodi
D16. Pacmann 1, rośliny ?, ryby własne: skalary,

Wolno stojące:
SZ1. Alarmowiec 1
SZ2. Alarmowiec 2
SZ3. Masło 1- akwarium z Lupusa
SZ4. Zoogrande 1, wymiary 120/40/45; fauna: paracheirodon simulans, hyphessobrycon amandae, microrasbora sp. galaxy, rasbora maculata, dicrossus filamentosus, panaquolus albivermis L204, otocinculus cocama / zebra, otocinculus affinis, crossocheilus siamensis, badis badis, neocaridina davidi red rili, neocaridina multidentata, caridina sp. criistal red; flora: limnophila aromatica, didiplis diandra, pogostemon octopus, pogostemon stellatus, rotala rotundifolia, rotala walichii, hygrophila dwarft hybrid, hygrophila pinnatifida, microsorium minor, microsorium mini, anubias nana mini, anubias lanceolata
bolbitis heudelotii compacta, cryptocoryne sp. red, staurogyne repens, lagenandra thwaiwetsii, hemianthus micranthemoides, elocharis acicularis, proserpinaca palustris, bacopa caroliniana, bacopa myriophylloides, micranthemum micranthemoides, blyxa japonica, hydrocotyle tripartita sp. japan, nymphaea lotus green, hedera sp., taiwan moss, mini taiwan moss,
SZ5. Zoogrande 2, wymiary 80/35/40 fauna: paracheirodon simulans, betta cocina, otocinculus affinis, nannoptopoma sp. orange, nannoptopoma sternoptychum, carnegiella myersi, dzikie bystrzyki niewiadomej nazwy 2,5cm F0 peru, rasbora merah, hypancistrus zebra L046, neocaridina carbon rili, caridina multidentata, caridina sp. crystal red sss; flora: elocharis parvula, elocharis acicularis, sagitaria subulata, hottonia inflata, didiplis diandra, cryptocotyne petchii, cryptocoryne becketii, cryptocoryne sp. green crisped leafs, microsorium pteropus "trident", microsorium mini, anubias afzelii, pogostemon helferi, hygrophila pinnatifida, mini taiwan moss
SZ6. aqua-nature 1, wymiary 90x45x45, rośliny: Cryptocoryne Wendetti Brown, Taiwan Moss, Microsorium pteropus 'Narrow', Microsorium pteropus 'Windelov', Subwassertang (Lomariopsis lineata), Anubias Nana Mini, Vallisineria Nana, Flame Moss, Riccia fluitans; ryby: Miedzik Obrzeżony Hasemania Nana, Kirysek Malutki Corydoras Habrosus, Otosek - Otocinclus affinis
SZ7. Aqua Medic, morskie, wszystko własne, szerokość chyba 120 cm.

Małe akwaria (6 do dyspozycji, wszystkie zarezerwowane):
M1. Arrowb 1, rośliny: ?, ryby własne: Simpsonichthys santanae,
M2. Arrowb 2, rośliny: ?, ryby własne: Chapalichthys pardalis, - Sternotherus odoratu
M3. Arrowb 3, rośliny: ?, ryby własne: Fundulopanchax sjoestedti "Niger Delta",
M4. brunopl 1- rośliny własne: Glossostigma elatinoides,Echinodorus tenellus,i jakiś mech ale na razie nie wiadomo, krewety CR własne,
M5. brunopl 2-rośliny vitroplant: z tych co będzie, raczki CPO
M6. Kenny 1, rośliny: ?, ryby własne: Betta splendens, - Aphyosemion striatum

Małe własne:
MW1. Edison 1 -43l., podłoże prosoil, światło 2x11w.filtr kaskada, obsada własna; Caridina sp. "Crystal Red, Crystal Black, Crystal Snow White', Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), rośliny własne: anubias nana, Bolbitis heudelotii, Cryptocoryne petchii, Glossostigma elatinoides, Mikrozorium uskrzydlone (Microsorium pteropus), Micranterum umbrosum, Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi - gwiazda wodna, Staurogyne repens,
MW2. Edison 2 30l., podłoże prosoil, światło 11w.filtr hamburg, obsada własna: Caridina cf. cantonensis 'Deep Blue Tiger', Red Cherry Neocaridina heteropoda var. red, Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), rośliny własne: anubias nana, Cryptocoryne petchii, Glossostigma elatinoides, Hemianthus micranthemoides (duży heniek), hemianthus callitrichoides cuba ( mały heniek ), Mikrozorium uskrzydlone (Microsorium pteropus), Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi- gwiazda wodna, Staurogyne repens, mchy: Fissidens fontanus– Phoenix Moss, christmas moss, Weeping moss
MW3. Edison 3 45l., podłoże prosoil, światło 18w. filtr hamburg, obsada własna: Otosek – Otocinklus przyujściowy (Otocinclus affinis), krewetki amano, rośliny własne: microrasbora erythromicron, rasbora axelrodi blue, rasbora brigitte, Cryptocoryne petchii,
Glossostigma elatinoides, Mini Pellia (Riccardia chamedryfolia), Monosolenium tenerum - Pelia, Pogostemon erectus (Pogostemon Indyjski), Pogostemon helferi - gwiazda wodna, Staurogyne repens,
mchy -Fissidens fontanus – Phoenix Moss, christmas moss,
MW4. p4vulon 1 własne nano 5,5L wymiary 25x14x14, gałęzatka i krewetki Fire Red
MW5. spining133 1 własne, rośliny: ?, krewetki red bee & black bee,
MW6. Stiep 1 własne, rośliny własne: Utricularia graminifolia, Mini pelia (Riccardia chamedryfolia)?, krewetki własne: Red Cherry,
MW7. Stiep 1, własne rośliny własne: Mini pelia (Riccardia chamedryfolia), Anubias barteri var. nana, Aanubias minima "Bonsai", Milimeter Moss, Subwassertang (Lomariopsis lineata), zwierzęta własne: Razbora Borneańska (Boraras Brigittae), Krewetki Sakura, Krewetki Amano,
MW8. Arrowb?, krewetki Tibee (krzyzowki z pinto), akwarium wymiary: 30x40x40h.

Terraria:
T1. Halinka- terraria szklane 230 cm szerokości
T2. Halinka- jeż w terrarium z płyty meblowej 100 cm
T3. Halinka- Teju w pojemniku 80 cm

Pomoc
Jorguś
Grabarzemu
Benon
16-10-2013, 21:57
Odp: AQUAZOO 19-20 października 2013
Czy będą ryby do dużych zbiorników?

http://www.facebook.com/AmatorskaHodowlaKrewetek
http://www.facebook.com/Rośliny-Akwariow...017673358/
17-10-2013, 08:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-10-2013 09:31 przez Asia.)
Tak wpisałeś że potrzebujesz to przywiozę dla Ciebie jakieś ze skalara. Co byś chciał z tych:
żalobniczka
Bystrzyk ozdobny
Miedzik
Glowaczek
Teczanka bosemani

Dostaniemy od zooleku walizki z testami. Jeżeli przyniesiecie na targi wodę akwariową to ją przebadamy testami na: pH, twardość ogólną i węglanową, stężenie amoniaku NH3, stężenia azotynów NO2, stężenie azotanów NO3, stężenie fosforanów PO4, stężenie jonów żelaza Fe.

Przygotowałam do wydruku identyfikatory dla:
Alarmowiec
Arrowb
Asia
Benon
Brunopl
Darek
Duandr
Edison
Grabarzemu
Halinka
Jacek
Janusz
Jar300
Jorguś
Kenny
Mikołaj
P4vulon
Pacmann
Spining133
Stiep

Jeżeli kogoś pominęłam to proszę podać. Czy ktoś ma plastiki na identyfikatory?
17-10-2013, 10:31
o której się pojawić dzisiaj, bo mam calutki dzień wolny?
17-10-2013, 12:23
jak niestety odpadam miałem dziś dojechać ale pilnie mnie do roboty ściagli Sad

Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO
www.aquazoo24.pl

Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow
30l kostka aquael bojowniki + neonki
20l kostka aquael krewetkarium red cherry
10l kostka aquael krewetkarium
10l kostka aquael danio lamparcie zielone