Odpowiedz 
AQUAZOO 19-20 października 2013
02-09-2013, 20:33
RE: AQUAZOO 19-20 października 2013
Może warto doprecyzować, chodzi o osoby które zostaną do końca, bo w zeszłym roku sprzątających nie brakowało, tylko ulotnili się w kluczowym momencie kiedy trzeba było sprzątać największy syf Smile
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Odpowiedz cytując ten post
02-09-2013, 23:22
ja będe do samiutkiego końca więc pomoge w sprzątaniu, może nawet z kimś się zabiore na koniec żeby odwieźć moją kostke po wszystkiemuSmile
03-09-2013, 09:43
Problem z zostawaniem do końca jest taki że pewnie ludzie by zostali gdyby wszyscy się sprawnie pakowali. Większość z nas szła w poniedziałek rano do pracy więc siedzenie do 1 w nocy to jednak za długo.

Myślę że każdy powinien zabrać ze sobą to co przywiózł, a jak nie jest w stanie zabrać się ze wszystkim na raz to tu proszę pisać i ustalimy kto co dodatkowo zabierze.

No a za sprzątnie największego syfu trzeba się po prostu wcześniej zabrać, a nie czekać jak ludzie posprzątają swoje akwaria i będą mieli czekać kilka godzin na dalszy etap sprzątania- to wiadomo że zwiną się do domu.
03-09-2013, 11:40
Aśka sorki ale wypisz mnie z listy na duże akwarium bo nie dostane wolnego tyle Sad Ale zjawie się na pewno tego 20.10.2013r pooglądać.

Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO
www.aquazoo24.pl

Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow
30l kostka aquael bojowniki + neonki
20l kostka aquael krewetkarium red cherry
10l kostka aquael krewetkarium
10l kostka aquael danio lamparcie zielone
03-09-2013, 12:25
A ile wolnego dostaniesz? Bo zawsze możemy poszukać kogoś kto wykona wstępne przygotowania czyli wsypie żwirek i zaleje wodą. Byś przyjechał na piątek i akwarium przyozdobił.

Zapraszam też osoby które same boją się przygotować akwarium ale z kimś by się odważyły. Piszcie a potem ułożymy pary.
03-09-2013, 13:19
dwa dni to max Sad

Sklep zoologiczno-akwarystyczny AQUAZOO
www.aquazoo24.pl

Moje akwaria: 220l malawi z pyszczakami yellow
30l kostka aquael bojowniki + neonki
20l kostka aquael krewetkarium red cherry
10l kostka aquael krewetkarium
10l kostka aquael danio lamparcie zielone
03-09-2013, 13:22
ale po co wolne? i tak wszystko robimy po pracy

Pozdrawiam Bartosz
YT: exoticHobby
FB: exoticHobby
@arrowsworld

Akwarystyka
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
03-09-2013, 13:27
Kolega nie jest z poznania i chciał nocować.

Jar myślę że wszystko możemy dogadać tak abyś był w stanie akwarium przygotować. Ja się deklaruję że Przygotuję akwarium z dnem i zalane wodą oraz załączonym sprzętem. Jak się sprężysz to spokojnie nawet w piątek jesteś w stanie akwarium "umeblować".
07-09-2013, 13:57
A żywa woda będzie ? Smile Smile

A tak na poważnie będzie jakiś duży baniak na wodę ro ?
07-09-2013, 19:47
Nie. Ale z tego co pamiętam to mamy możliwość z czerwonej torebki w kanisterkach przywieźć.

Ponieważ laliśmy kranówkę to plan jest taki jak w zeszłym roku żeby zalewać w środę a ryby wpuszczać w piątek.
16-09-2013, 14:03
Dochodzi kolejny zbiornik kolegi Rafała (spinning) z krewetkami przywiezie gotowa kostke.

Dochodza tez terraria w liczbie kilku sztuk + miejsce na ponad metrowe teju, ktore pewnie beda w kuwecie pokazywane. _ wszystko od znanej juz w poznanskim srodowisku terrarystycznym p. Halinki Smile

Pozdrawiam Bartosz
YT: exoticHobby
FB: exoticHobby
@arrowsworld

Akwarystyka
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
16-09-2013, 15:11
Bardzo proszę osoby przygotowujące akwaria o podawanie co planujecie umieścić w akwariach, został już tylko miesiąc do targów.

Jakie krewetki i rośliny będą w akwarium Rafała?

Czy te terraria to p. Halinka ma własne? Co w nich będzie?

Pacmann nie wiem czy tu zaglądasz, ale i tak zapytam, czy zrobiłbyś nam takie gustowne stojaczki na opisy jak w zeszłym roku? Choć myślę że powinny być większe (jeżeli uda nam się zebrać informacje co ludzie włożą do akwariów) .

Duże akwaria (20 do dyspozycji, 11 zarezerwowanych):
-Asia 1, rośliny własne: Bolbitis heudelotii, anubias; rośliny z vitroplantu: glossostigma, ryby ze sklepu: jeszcze nie wiem,
Mikołaj 1
bohen21 2
Jacek 1
Edison 1
DarekW 1
Masło 1
Alarmowiec 1
jar300 1
Janusz 1 traszki

Małe akwaria (6 do dyspozycji, wszystkie zarezerwowane):
-brunopl 1- rośliny własne (czekamy na specyfikację), krewety CR własne,
-brunopl 2-rośliny własne (czekamy na specyfikację), raczki CPO
Arrowb 3
Kenny 1
Edison 2 własne
Stiep 2 własne
p4vulon 1 własne nano 5,5L gałęzatka i krewetki Fire Red
p4vulon 2 własne
bohen21 1 własne
Rafał 1 własne krewetki

Terraria
Halinka kilka własne

Pomoc
Duandr- przygotowanie opisów
p4vulon
16-09-2013, 23:51
Prawdopodobnie będziemy mieli to samo akwarium 800 litrów co w zeszłym roku niestety nadal nie mam 100% potwierdzenia i nie mogę podać wymiarów.
Musimy urządzić dwa dodatkowe zbiorniki jeden na stoisku Oviplantu a drugi na stoisku Magazynu Akwarium .
Możliwe , że pojawi się któreś ze stowarzyszeń z kraju ponieważ w przeciwieństwie do zeszłego roku nie było zdecydowanego "nie " rozważa i może się wybiorą. Wtedy będzie trzeba dla nich załatwić zbiorniki .
Rozmawiałem z Pawłem Zarzyńskim i możemy dostać oświetlenie Aquaela . Trzeba policzyć ile i jakie lampki będziemy potrzebowali . Im szybciej podam co tym większe szanse że wszystko dostaniemy.
17-09-2013, 08:33
Czy Oviplant i Magazyn Akwarium mają swoje szkło?

Mamy 9 akwariów wolnych, więc znajomym z kraju nic dodatkowo załatwiać nie trzeba.

Sądzę że własne akwaria będą miały oświetlenie, czyli będzie potrzebne do Twoich kostek, czyli 6 sztuk.
17-09-2013, 09:48
Apel do wszystkich !!!
Na wystawę będziemy potrzebowali rośliny. Jeśli ktoś będzie robił przycinki to prośba o wstrzelenie się w termin wystawy. Żeby rośliny były przydatne to powinny do końca rosnąć w zbiorniku lub być odpowiednio przechowane . Odpowiednio to znaczy ułożone w taki sposób żeby się nie powykręcały. Z doświadczenia rośliny wrzucone do wiadra lub byle jak wepchnięte do worka do niczego się nie nadają dlatego że wymagają kilku dni na wyprostowanie się . Jeśli ktoś będzie przycinał wcześniej i nie bardzo poradzi sobie z przechowaniem to prośba o zgłoszenie tego postaramy się je gdzieś umieścić.
Rośliny na wystawę mogą zostać po niej sprzedane . Nie gwarantujemy że tak będzie , oraz że rozliczymy się co do jednej sztuki (nie damy rady nad wszystkim zapanować ) ale taka opcja jest możliwa Smile
Odpowiedz