Sklepy Krewetkowe w Poznaniu
|
06-01-2011, 18:34
|
|||
|
|||
Sklepy Krewetkowe w Poznaniu
Witam ! Jestem nowy na tym forum , ale akwaystyką zajmuje się chyba od kiedy pamiętam od welonów przez totalny miks , pózniej paletki a teraz krewetki karłowate , więc chciałbym zapytać was o fajne sklepy krewetkowe w Poznaniu ja moge polecić Słonia w galerii Panorama na ul. Góreckeigo 30
Oto spis krewetek i raczków jakie mieli ostatnio : 1 Crystal Red 15 - 25 zł 2 Pinokio 9 zł 3. Sakura 8 zł ( naprawde super czerwone ) 4. Red Cherry 2 zł min. 10 szt 5. tiger 9 zł 6. Snow white 40 zł 7 Yellow 30 zł tu mnie cena powaliła , ale były to selekconowane z paskiem 8.White Pearl 5 zł 9 Orange chyba około 9 zł 10. A.Moluccensis 12 zł 11. Amano 9 zł 12.Rak marmurkowy chyba około 20 zł Kiedyś mieli jeszcze Ataya Gabonensis po 34 zł |
|||
06-01-2011, 20:58
|
|||
|
|||
Re: Sklepy Krewetkowe w Poznaniu
Cześć
SzymonPieta97 napisał(a):7 Yellow 30 zł tu mnie cena powaliła , ale były to selekconowane z paskiemJak czytam coś takiego, to mało ze śmiechu nie pluje w monitor. Selekcjonowane :o Ivan, słyszysz. Selekcjnowane. 30zł. Szacun dla Słonia za robienie złotego interesu :prosze: Pierwszy raz, takie określenie zobaczyłem w opisie na stronie garnella. Nie powiem, żeby mnie to nie zaskoczyło. Przecież wszystkie krewetki są na swój sposób "selekcjonowane", tzn. dzielone na lepsze i gorsze. Nie wiem, czy okoliczności pojawiania się paska zostało w ogóle zbadane, ale jest to po prostu najnormalniejszy podział na różne rodzaje. Nic nadzwyczajnego. Nie zauważyłem u siebie (jak jeszcze miałem większą ilość) jakiejkolwiek zależności tudzież przenoszenia genowego owego paska. A miałem momenty gdzie ilość tych z paskiem osiągała 80% populacji, a potem np. 50%. Takie mam wrażenie, że czasami, ktoś próbuje zrobić nam wodę z mózgu i wcisnąć coś normalnego za jakieś straszliwe pieniądze. |
|||
06-01-2011, 21:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 23:18 przez DUANDR.)
|
|||
|
|||
były forumowicz napisał(a):Pierwszy raz, takie określenie zobaczyłem w opisie na stronie garnella. To by się nawet zgadzało bo te krewetki są chyba właśnie z tego źródła i dlatego pewnie taka cena |
|||
07-01-2011, 22:27
|
|||
|
|||
Można je wyselekcjonować tak aby wszystkie młode miały ten pasek.
http://www.flickr.com/photos/48151985@N03/ |
|||
04-02-2011, 15:01
|
|||
|
|||
Skalar :
- Stripes 11 zł -Red Cherry 3 zł - Neocaridina Heteropoda 3 zł - Yellow 4 zł Widziałem także orange , procambarusy clarkii red , raki florydzkie niebieskie , Atya Gabonensis ale ceny nie pamiętam. Dawno nie byłem więc to jest oferta która była 2 tygodnie temu. |
|||
04-02-2011, 17:35
|
|||
|
|||
ivan23 napisał(a):No Mystik, pamiętam jak gadaliśmy, czy te robale przenoszą na młodzież ów pasek. Ponieważ na konkursie w Hannoverze były wystawiane sakury z paskiem i oddzielnie bez jak i yellowki wiec sprawdziłem temat w rozmowie z Noviną i twierdził stanowczo że da się tą cechę utrwalić |
|||
05-02-2011, 01:25
|
|||
|
|||
A wracając do Słonia to ostatnio byłem i za parke barwniaka szmaragdowego zawołał 35 zł kolo lubi sobie ponaciągać jeleni
|
|||
05-02-2011, 13:03
|
|||
|
|||
Sorry pisze to co było napisane na akwariach .
|
|||
05-02-2011, 22:06
|
|||
|
|||
ivan23 napisał(a):Nie za bardzo rozumiem, czy w Skalarze to co sprzedają, to jest neocaridina heteropoda, czy odmiana Caridina cf. babaulti http://www.akwaria.pl/krewetki/caridina_babaulti.html nie istnieje i jest to tak naprawdę neocaridina heteropoda?SzymonPieta97 napisał(a):Skalar : |
|||
06-02-2011, 23:25
|
|||
|
|||
ku ścisłości i bez urazy nigdy nie mieliśmy napisane na szybie że sprzedajemy babaulti to są neocardiny heteropody więc proszę nie wprowadzac w błąd ivan może to potwierdzic :spoko: pozdrawiam
|
|||
07-02-2011, 10:38
|
|||
|
|||
Zmienione . Przepraszam za wprowadzenie w błąd .
|
|||
07-02-2011, 16:13
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-03-2012 23:19 przez DUANDR.)
|
|||
|
|||
były forumowicz napisał(a):invincible napisał(a):ku ścisłości i bez urazy nigdy nie mieliśmy napisane na szybie że sprzedajemy babaulti to są neocardiny heteropody więc proszę nie wprowadzac w błąd ivan może to potwierdzic :spoko: pozdrawiam Powiem więcej - na szybie jest napisane zbrojnik xxx a nie glonojad |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości