Lampa UV 24W DIY
|
17-07-2012, 13:47
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2012 13:47 przez alarmowiec. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
Lampa UV 24W DIY
Kiedyś w swoim akwarium miałem taką lampę na stałe w obiegu i w sumie użyłem ją chyba tylko na początku przy starcie zbiornika ponieważ w zbiorniku roślinnym nie powinna pracować . Ale ostatnio zaistniała tak a potrzeba i musiałem wrócić do tematu.
Materiał głównie klejone PVC NIBCO . Świetlówka liniowa T8 bo taką akurat miałem. Kiedyś była najtańsza . Stara konstrukcja była łączona na śrubunki jednak ich cena jest tak wysoka że za jednego można zrobić cała konstrukcję od nowa i tak zrobiłem.Tym razem końcówki bezpośrednio na wąż w Leroy po 1zł sztuka Stara wersja A oto prawie wszystkie części do nowej wersji bo brak puszki instalacyjnej którą dokupiłem później Ponieważ potrzebowałem lampę na szybko więc kupowałem wszystko w markecie i nie mieli zwykłych korków na tą średnicę wkleiłem więc gwintowane (trochę wyszło drożej ) . W korkach wywierciłem dziury i nagwintowałem pod końcówki na wąż Gotowe korki z kńcówkami Całość po sklejeniu i złożeniu dla porównania ze starą wersją I po złożeniu w całość |
|||
26-11-2012, 18:03
|
|||
|
|||
RE: Lampa UV 24W DIY
a jak wyszły Ci koszty całości jeśli można spytać?
Pozdrawiam Franky ----------------------- http://www.swiatkrewetki.pl ----------------------- |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości