"Sondowanie"
|
24-05-2012, 11:57
|
|||
|
|||
"Sondowanie"
Witam
Widzę że mam tą "niewątpliwą" przyjemność rozpocząć inicjację nowego działu naszego niesamowitego forum ![]() Czas jakiś temu podczas uroczych rozważań na tematy różne...., padł pomysł aby założyć dział nurkowanie, między innymi dlatego że jest to temat w pewnym sensie pokrewny akwarystyce zarówno morskiej jaki słodkowodnej. A że nurków, jak i aspirantów na nurków jest na naszym jedynym w swoim rodzaju forum zatrzęsienie, zdecydowaliśmy w "pewnym gronie" że zasadnym jest założenie właśnie takiego działu. Chciałbym aby osoby zainteresowane nurkowaniem jak i wkładaniem głowy (z maską lub bez), do swego akwarium, przestały się wreszcie męczyć i mogły się ujawnić. Chodzi przede wszystkim o organizację ewentualnych wspólnych wyjazdów, maksymalne obniżenie kosztów wypożyczania sprzętu (chyba że ktoś ma...), i poszerzanie ogólnych wiadomości z dziedziny nurkowania. Pozdrawiam i wszystkich chętnych serdecznie zapraszam. d |
|||
24-05-2012, 12:18
|
|||
|
|||
RE: "Sondowanie"
Ok, przyznaję się, nurkuję (P1).
Dosłownie dzisiaj, googlując wszedłem przypadkiem na ciekawą stronę a właściwie bloga "Babki w Egipcie...". To nie to o czym myślicie, ponieważ to bardzo ciekawa publikacja "...blog pierwszej wyprawy ichtiologicznej Wrocławskiego Towarzystwa Ichtiologicznego." Nie skończyłem jeszcze go czytać, ale jestem pod wrażeniem wiadomości z pogranicza podroży, nurkowania, akwarystyki. http://babkiwegipcie.blog.onet.pl/1,AR3_...index.html |
|||
24-05-2012, 12:30
|
|||
|
|||
No to ja też się ujawnię. Tym bardziej że należę do "pewnego grona".
Nurkuję już baaardzo długo, dorobiłam się w tym czasie wyższego stopnia nurkowego (jakiego to niech pozostanie tajemnicą). Zachęcam wszystkich do zadawania pytań, postaram się na nie odpowiedzieć na tyle na ile moje doświadczenie i wiedza pozwala. |
|||
24-05-2012, 12:59
|
|||
|
|||
Kolego tom!
Dzięki za adres do świetnego bolga, właśnie zacząłem czytać ![]() Uważam też że ten blog to ciekawy temat na osobny wątek, ponieważ nurkowie zwykle zwracają uwagę na duuuuuuże obiekty, czyli rekiny, płaszczki, diugonie, żółwie morskie, mureny (to w skałach) ewentualnie pokolce.... noooo i ławice różnych ryb.... natomiast np. babkowate dla nurkujących właściwie nie istnieją. To świetny temat aby "przystanąć i wstrzymać oddech" ![]() |
|||
29-08-2012, 12:26
|
|||
|
|||
Widzę że akwaryści są bardzo wstydliwi, mimo że na spotkaniu kilka osób było zainteresowanych kursem czy nurkowaniem to aktywność w dziale ogranicza się do znacznie mniejszego grona.
|
|||
18-02-2013, 15:42
|
|||
|
|||
Jakby nieco zapomniany wątek - ujawniam się - AOWD, Nitrox.
Właśnie planujemy nurkowo-wypoczynkowy tour wakacyjny szczegóły na stronie http://www.wpawlicki.co.nf/albania . Wyjazd planujemy na początek sierpnia. Po wstępnym podsumowaniu kosztów wyszło mi na 4 osoby około 5000 w tym paliwo. ( Cena nie uwzględnia kosztów nurkowania.) Nurkowanie przewiduję w Kotorze ( niedaleko jest baza nurkowa), Sarande ( polska baza nurkowa , ale wymagane zezwolenie), Ochrid, Varnie ( kilka baz nurkowych). Wyjazd jest wyjazdem niezorganizowanym więc uczestnictwo, jego zakres i program nie jest obowiązujący i nikogo do niczego nie obliguje, ale im nas będzie więcej, tym weselej. Podrawiam, Wojtek 220L, 4x39W T5, CO2, |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: