Recenzja grzałki COMFORT ZONE GOLD
|
28-12-2012, 16:19
|
|||
|
|||
Recenzja grzałki COMFORT ZONE GOLD
witam,
dzisiaj chciałbym Wam przedstawić jeden z najnowszych produktów Aquaela jakim jest nowa seria grzałek COMFORT ZONE GOLD. Opis ze strony producenta: Cytat:COMFORT ZONE GOLD – nowoczesna grzałka akwariowa której styki termostatu pokryte zostały warstwą szczerego złota. Samo pudełko grzałki jest bardzo ładne, dopracowane - zachęca do zakupu. Grzałka działa u mnie od 20 listopada. Podczas ponad miesiąca pracy nie miałem z nią żadnych problemów. Działa stabilnie, utrzymując rzeczywiście histerezę na poziomie 1 st. C (temperatura sprawdzana była w sumie trzema termometrami elektronicznymi). Śmiało mogę ją polecić jako markowy produkt, na którym się nie zawiedziemy. Pozłacane styki zapewniają nam większą gwarancję bezawaryjnej pracy, a poprzez to i spokój, że nam sie akwaria nie "zagotują". Zalety: - dzięki odpowiednio zaprojektowanemu pokrętle temperatury jej zmiana jest niezwykle wygodna, nawet mokrą ręka można to zrobić bez najmniejszego problemu - mocne przyssawki w uchwycie - grzałka trzyma się mocno, przez cały ten okres nie odczepiła się - dioda sygnalizująca pracę jest bardzo "przyjazna", nie oświetla przy okazji swego załączenia połowy pokoju, jak ma to miejsce w innych grzałkach - stonowany kolor grzałki, dzięki nie mu nie rzuca się w oczy Propozycje zmian: - termoregulator grzałki mógłby znaleźć się poza akwarium we wtyczce, dzięki temu rozmiary grzałki mogły by ulec jeszcze zmniejszeniu - mimo stonowanego koloru grzałka mogła by mieć jednolity kolor - mocowanie grzałki wraz z przyssawkami mogło by być przeźroczyste - histereza temperatury mogła by być mniejsza np. 0,5 st. C Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości