130l Ryboku
|
06-05-2012, 22:25
|
|||
|
|||
RE: 130l Ryboku
Ja tez nie studiowałem a napisałem bo zostało to powielane przez następnych kolegów a i widać że potrzebnie bo słyszy się tak jak się pisze więc jeśli nazywasz to tak jak napisałeś to również błędnie .
Nie ma się co obrażać ale działa to jak zabawa w "głuchy telefon" i na końcu możemy rozmawiać o nowej roślinie . Problem przekręcania nazw zaczyna się już w sklepie gdzie mamy błędnie podpisane rośliny czasami nawet przez producenta więc myślę że zwracanie na to uwagi jest uzasadnione. |
|||
07-05-2012, 00:05
|
|||
|
|||
ależ nie mam za złe, wręcz dziękuje za poprawienie błędu. jeśli chodzi o staurogyne to miałem z nią raz do czynienia i w spadku dostał ją fafik, więc mój błąd wyniósł się z braku operowania ową nazwą jeśli zaś chodzi o hydrocotyle to chyba spolszczyłem nazwę bo hydrocortyle (w mojej wersji) wymawia się polakowi łatwiej niż hydrocotyle, ale najważniejsze że są ustalone poprawne nazwy roślin
|
|||
25-05-2012, 22:03
|
|||
|
|||
kolejne foto troszkę zmian np. wywaliłem korzenie z prawej strony które powodowały jak zauważyłem wykwit krasnali w lewej części zbiornika. Przesadzony został bolbitis a na jego miejsce weszła jakaś roślinka ( nie znana mi nazwa) przy filtrze mam zamiar posadzić jakąś roślinę w kolorze czerwonym no i rurki obsadzić mchami lub mikrozoriami nie wiem jeszcze czekam na jakąś wizje.
co do obsady to jest już 30 neon inesa 1 +1 razmirez 2 skalary ok 9 gupiki na wydaniu xxx krewetki |
|||
19-06-2012, 22:12
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-06-2012 12:11 przez fafik.)
|
|||
|
|||
a o to szafka
tak wygląda wnętrze szafki oraz baniak |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości