[112L] Elkarium :p
|
25-04-2011, 17:57
|
|||
|
|||
[112L] Elkarium :p
Witam.
Tak jak to obiecałem w wątku z 250, przedstawiam kolejny mój zbiorniczek, w sumie to pierwsze moje akwarium, które mam od 5 lat i przeszło już masę zmian, by w końcu osiągnąć chyba maksymalny level - przynajmniej póki co Trochę mokrych danych: Litraż: 112l (80x30x40) profil Podłoże: żwir Woda: Kranovita grunwaldzka Ph i inne parametry: nigdy nie badane Temperatura: 25 - 26 stopni Filtracja: Aquael Unimax 150 Oświetlenie:2 x 18W Philips 865 + pokrywa wyklejona folią aluminiową jako odbłyśnik Flora: Heteranthera zoosterifolia Moczarka kanadyjska Duży Heniek Sagittaria subulata Aponogeton crispus Microsorium Pteropus oraz Windelov Lotos tygrysi (czerwony, zielony i Rubra) Echinodorus tenellus Anubias Nana oraz Barteri Hygrophilia polysperma zwykła oraz odmiana 'Rosanervig' Cryptocoryna Wendtii Green oraz Brown Cryptocoryna Affinis Sagittaria platyphylla Fauna: 13 Hypancistrus sp. L66 2 Hypancistrus sp. L46 1 para Apistogramma sp. Nanay około 20 kirysków pigmejków około 10 Microrasbor galaxy Red cherry - dużo Fotki jak narazie tylko elek oraz pielęgniczek wrzucam, na całe akwarium przyjdzie poczekać gdyż pozbyłem się 2 lotosów które zajmowały 2/3 zbiornika i bez nich trochę pusto, jak młode odbiją to wrzucę całość. L46 są tak skryte, że ciężko im dobrą fotkę zrobić, no cóż starałem się jak mogłe - oto efekty: L66 Oba gatunki razem No i moje Nanaye Gdzie jest mistrz drugiego planu?? a drugi ze "smoczkiem" pocina Pozdrawiam 112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
25-04-2011, 18:54
|
|||
|
|||
RE: [112L] Elkarium :p
L46 - nic dodać nic ująć po prostu przepiękne rybska , gdzieś ty je dorwał w przeciągu 2 lat chyba z 3 razy na allegro je widziałem ?? Ten "smoczek" u tej Apistogrammy to nie przypadkiem Galaxy bo trochę jej żal . Czekamy na fotki całego baniaka .
|
|||
25-04-2011, 20:55
|
|||
|
|||
Piękne masz te L'ki, widać że ich cena z niczego się nie bierze
|
|||
25-04-2011, 22:06
|
|||
|
|||
baniak fajny, rybki sperer, tylko zal kreweci...
________________________________________________________ rozpowszechniona na całą WLKP hodowla Pisti (pistia stratiotes) (chwilowy brak) 112 l. zupa rybna : Pielęgniczka Ramireza – Microgeophagus ramirezi, Kirysek albinos - Corydoras albinos, Anentome HelenaA 60 l. krewetkarium : RC + badziewiaczki, Ampularia Blue, Brotia Pagodula, Tylomelania Devil |
|||
25-04-2011, 22:51
|
|||
|
|||
Trzeba przyznać, że wśród zbrojników L46 mają tą samą klasę co Altumy wśród skalarów - król jest jeden ;P tylko strasznie skryte są, żeby te zdjęcia marnej jakości zrobić musiałem jeden korzeń całkiem wywalić, a i tak efekt jest jaki jest. Fotki całości będą w niedługim czasie.
(25-04-2011 18:54 )SzymonPieta97 napisał(a): L46 - nic dodać nic ująć po prostu przepiękne rybska , gdzieś ty je dorwał w przeciągu 2 lat chyba z 3 razy na allegro je widziałem ?? Ten "smoczek" u tej Apistogrammy to nie przypadkiem Galaxy bo trochę jej żal . Czekamy na fotki całego baniaka .Trzeba wiedzieć co i gdzie wyrywać Co do smoczka to jest to redka, system jest taki - karmię krewetki, one się mnożą jak głupie i karmą się nimi min. Nanaye trzeba widzieć jak się czają żeby z mchu jakąś młodą krewetę wyrwać, atak jest błyskawiczny - zupełnie jak szczupak choć z 7 młodych galax została mi obecnie 1, więc pewnie resztą też się zaopiekowały, ale co tam, grunt że wszystko żyje i ma się dobrze, a warunki życia mają bardzo zbliżone do naturalnych - przynajmniej jeśli chodzi o zdobywanie pokarmu. 112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
26-04-2011, 08:17
|
|||
|
|||
Nie kusiło cię rozmnażanie zbrojników , bo na takich L46 to niezły biznes można rozkręcić , a ten smoczek po dokładniejszych oględzinach to niestety jak pisałeś mała Galaxy , patrz na ten ogon i małe kropeczki które na nim widać .
|
|||
26-04-2011, 10:32
|
|||
|
|||
To jest na 100% redka tylko widzisz ją od spodu, te kropeczki to jej odnóża, dobrze się przyjrzałem jak robiłem fotki takich dużych galax to nie miałem jeszcze wtedy. Jak zbrojki podrosną to spróbuję rozmnożyć, najprędzej uda się z L66 bo są największe, na L46 przyjdzie poczekać jeszcze trochę czasu. O ile jest to w ogóle para
112 l - Hypancistrus zebra L46, Hypancistrus sp. L66, Corydoras pygmaeus, Microrasbora galaxy,2 x Apistogramma sp. Nanay , Redki 250 l - 8 x skalary, 4 x Microgeophagus ramirezi, 3 x Microgeophagus altispinosa, 2 x Apistogramma sp. Nanay, 3 x Otocinclus affinis |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości