| 
					ślimak military helmet
				 | 
| 
					06-01-2015, 02:38  
| 
 | |||
| ślimak military helmet 
					witam mam pytanko do forumowiczów bo zakupiłem niedawno 4 sztuki ślimaka military helmet i z niespodziewanie pojawiły mi się małe (lecz większe niż małżoraczki) jeszcze przezroczyste przemieszczające się po szybach stworki. Są owalne, mają średnio 2-3mm długości na pewno nie są to rozdętki ani zatoczki bo nie mam innych ślimaków w akwariach, a w tym zbiorniku nigdy nie było ślimaków jak równeż rośliny zostały przeniesione z innych akwariów(moich) gdzie helenki jedynie niedobitki świderków gonią. czytałem że niby larwy tych ślimaków (jak ślimaków zebra) przenosi się do słonej wody ile w tym prawdy nie wiem bo nie doszukałem się informacji o rozmnożeniu tych ślimaków. Zebry zawsze mi zostawiały jajka na szybach i ozdobach które nie łatwo było zdrapać a te sobie wędrują po akwarium. Jak ktoś z Was ma doświadczenie z hodowla helmetów lub namiary na dobry artykuł proszę o pomoc | |||
| 
					10-01-2015, 18:40  
| 
 | |||
| RE: ślimak military helmet 
					może ktoś rozpozna co to za stworek zielenice na szybach uwielbia  w akwarium jedyne ślimaki to helmety | |||
| 
					10-01-2015, 18:50  
| 
 | |||
					To robota helmetów, widać że masz ich za mało.
				 Estimative Index (EI) i sole są jak socjalizm, czyli "Bohaterskie pokonywanie trudności, nieznanych w żadnym innym ustroju"   | |||
| 
					10-01-2015, 18:53  
| 
 | |||
					to robota Konrada i Filipa  jakieś 250ml/80l macro red   bo fajnie sie wciskało | |||
| 
					10-01-2015, 18:59  
| 
 | |||
					Te ślimaczki to przytuliki tak na oko.
				 "I w akwarium małej rybie Świat nie kończy się na szybie." Roman Gorzelski Aktualne: 43l - Nature - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8335 43l - Nature 2 - http://wtma.pl/showthread.php?tid=8865 | |||
| 
					10-01-2015, 20:24  
| 
 | |||
					helmety w dzien sa leniwe i spia.
				 | |||
| 
					10-01-2015, 20:32  
| 
 | |||
					tak sa to przytulniki  w końcu dowiedziałem sie co to jest   | |||
| 
					11-01-2015, 10:22  
| 
 | |||
					Przytuliki na bank. Jak brałem od Ciebie kiedyś rośliny to przytargałem je do siebie   Myślałem, że wiesz iż je masz   | |||
| 
					11-01-2015, 12:18  
| 
 | |||
					w innych akwariach sie raczej nie pojawiaja, helenki trzymaja je w ryzach a w tym nagle wysyp, ale dobrze sobie radza z glonami wiec niech sobie bedą   | |||
| 
					« Starszy wątek | Nowszy wątek »
				 | 
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
| military helmet | Mati1301 | 6 | 17,072 | 24-03-2016 00:36 Ostatni post: kin_Ana | |
| [split] ślimaki MILITARY HELMET | Max | 25 | 54,070 | 08-01-2015 20:42 Ostatni post: joke00 | |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: