Robaczek?
|
28-09-2013, 07:29
|
|||
|
|||
Robaczek?
Witam!
Wczoraj u mojego neonka zobaczyłem długiego stworka który wystawał jej z pyska. W czasie próby wyłowienia, rybie udało się go oderwać i to "coś" zjadła kolejna rybka... Poniżej fotki, czy to "coś" jest groźne dla krewetek ? Chodzi o rybkę na środku http://zapodaj.net/13a1296411e68.jpg.html wiem duże zdjęcie ale robione telefonem wiec szału nie ma |
|||
28-09-2013, 10:08
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-09-2013 10:12 przez Lermi.)
|
|||
|
|||
RE: Robaczek?
Hmm, na pewno nie powiem, bo pierwszy raz widzę taki wynalazek
![]() Chyba, że te neony są jeszcze małe. Jeżeli nie karmiłeś ich żywym pokarmem to podziw, że dochowałeś się takiego egzemplarza. Na pocieszenie mogę powiedzieć, że na 99% to jest skąposzczet, więc nie masz się o co martwić. Nie powiem na pewno, bo niefortunnie nie widzę go całego. Ale powiem tak - jeżeli cokolwiek stanie się Twoim krewetkom (jeżeli oczywiście nie są to Amanki, bo tym nic nie zaszkodzi) to winne będą neony, a nie te stworki. A jeśli uda Ci się znaleźć jeszcze jednego, albo najlepiej 2 robacze egzemplarze, to pakuj w kopertę, ślij na 62-081 Baranowo, ul. Topazowa 33 a gratisik Cię nie ominie. A i składam wniosek do władz forumowych, żeby zrobiły robaczy dział, bo przyznam, że jak ktoś napisze o robalach w dziale akwarystyka ogólna, to zdarza mi się pominąć te wątki. Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
28-09-2013, 10:38
|
|||
|
|||
żywego niestety te rybki nie widziały
![]() ![]() |
|||
29-09-2013, 11:07
|
|||
|
|||
Tak czytam, o co chodzi z tym żywym pokarmem.... a teraz widzę, że tak to wyszło, jakbyś się dochował dorodnego egzemplarza ryby, a mnie chodziło o egzemplarz robala
![]() Tak bywa, że kupisz np ochotkę a tam w woreczku będzie przemycona jakaś dżdżowniczka. Nie tylko chłopaki lubią robaki |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: