Co to za cholerstwo part. 2???
|
15-04-2013, 12:11
|
|||
|
|||
RE: Co to za cholerstwo part. 2???
Gloobos nawozy nie sluza do zwalczania glonow tylko do poprawy wzrostu roslin. Co samo w sobie spowoduje zmniejszenie liczby glonow. Ekipa czyszczaca porzadana: otoski, amoano, molinezje.
Ja osobiscie polecam Aquavit zoolek z potasem Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
15-04-2013, 15:08
|
|||
|
|||
Cytat:Gloobos nawozy nie sluza do zwalczania glonow tylko do poprawy wzrostu roslin.Ile ja się na sprzeczam z forumowiczami Jak nawozisz to za pomocą nawozów walczysz z glonami, a "ekipa sprzątająca" pomaga usuwać skutki ale bez poprawnej metody nawożenia nie jesteś wstanie utrzymać akwarium bez glonów Zainteresuj się linią nawozową: Aquabotanique. Trochę dyskusji jest na tym forum: http://forum.plantagarden.pl/viewtopic.php?t=141 i jak chcesz więcej informacji to zapytaj forumowego "Krzyśka" - nawozi on tym rośliny na sprzedaż i są całkiem całkiem |
|||
15-04-2013, 16:14
|
|||
|
|||
ekipa ewidentnie nie daje rady,
do rzeczy dziś wycinam to ale każdy liść zostanie poddany terapii w osobnych słoikach i zobaczymy co z tego wyniknie czym mozna to potraktować? 1) co2 o podwyższonej zawartości 2) .... podawajcie sugestie, czym tłuc tego glona? |
|||
15-04-2013, 16:26
|
|||
|
|||
BAchus85 napisał(a):ekipa ewidentnie nie daje rady A co tam masz i w jakiej ilości ? BAchus85 napisał(a):podawajcie sugestie, czym tłuc tego glona? co2 w płynie, kwasek cytrynowy, woda utleniona. |
|||
15-04-2013, 18:22
|
|||
|
|||
moje pierwsze typy, docelowo co2 ale póki co z bimbrowni, w reaktorze nie mogłem ustabilizować procesu,
na 185 l trochę mało ale chyba lepsze to niż nic. |
|||
15-04-2013, 18:48
|
|||
|
|||
edison napisał(a):co2 w płynie, kwasek cytrynowy, woda utleniona. Oczywiście pisałem o metodzie kąpieli roślin w tych specyfikach po za akwarium- daje lepsze rezultaty niż polewanie strzykawką. |
|||
15-04-2013, 20:51
|
|||
|
|||
Ja bym poczytał o niedoborach, a nie glonach bo nie spotkałem się z glonami w postaci czarnych kropek.
Nie pamiętam dokładnie czego może brakować ale wiem, że jest to jeden z objawów niedoboru. Jak przypomnę sobie czego to dam znać. |
|||
15-04-2013, 22:11
|
|||
|
|||
super, niemniej do tego czasu wycinam zakażone iście...
|
|||
20-05-2013, 08:14
|
|||
|
|||
Mam podobny problem i jestem ciekaw czy koledze udało się już tego pozbyć i w jaki sposób???
|
|||
09-07-2013, 19:54
|
|||
|
|||
ale zdj na blogu nawet ciekawe
|
|||
10-07-2013, 22:49
|
|||
|
|||
liście cały czas wycinam, walczę z rzęsą. zauważyłem, że im więcej światła dociera do dna tym mniej mam z tym problemów. dorzucam co jakiś czas lignitu, teraz przywiozę torfu nieodkwaszonego. zobaczymy efekty.
btw świeże fotki na blogu sa dwie szczepki żabienicy do wzięcia! |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|