Wybieg dla Agrionemys (Testudo) horsfieldii
|
18-05-2012, 20:23
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-05-2012 15:52 przez arrowb.)
|
|||
|
|||
Wybieg dla Agrionemys (Testudo) horsfieldii
hej,
zostalem obdarowany 22 letnim zolwiem stepowym, i zbudowalem dlaniego wybieg na balkonie. Wymiary: 150x50x40h Jak widac do skonczenia zostal domek, ale nie mam pomyslu jak go ocieplic, poprzycinalem narazie styropian, ale musze go jakos przymocowac do scianek i zabezpieczyc przed zolwiem, a pozatym braklo mi go troche . wiecej fotek: https://picasaweb.google.com/10289844179...orsfieldii O zolwiu stepowym: http://www.terrarium.com.pl/zobacz/agrio...y-164.html hej, a oto sam mieszkaniec Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
24-05-2012, 01:45
|
|||
|
|||
RE: Wybieg dla Agrionemys (Testudo) horsfieldii
Jako, że skrzyczałeś nas za brak komentarzy to zaglądam. To zapewne najstarszy z opisywanych naszych podopiecznych. Planujesz powiększyć strefę cienia na wybiegu? Jesteście cały czas na Pan czy już na Ty? Pytam, bo to poważny, stateczny facet ten Twój żółw. Pozdr.
|
|||
24-05-2012, 07:08
|
|||
|
|||
Sympatyczny żółwik.
|
|||
24-05-2012, 09:02
|
|||
|
|||
Ja też "zmotywowana" na wczorajszym spotkaniu również wyrażę swoją opinię.
Wybieg bardzo ładny, rozumiem że kafelki są po to żeby płyta się nie niszczyła? A ocieplenie robisz na zimę czy wiosnę z jesienią? Mam wrażenie że ta cienka warstewka styropianu niewiele pomoże, tym bardziej że żółw sam wiele ciepła nie produkuje. Ja bym sugerowała do ocieplenia dodać folię termiczną- jest tania, nie zajmuje przestrzeni, a przynosi całkiem niezłe efekty. |
|||
24-05-2012, 09:17
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-05-2012 09:17 przez tom. Powód: Nowe informacje)
|
|||
|
|||
...a dopełniłeś wszelkich formalności???
... Kupując żółwie musimy to robić wyłącznie w sklepach zoologicznych, aby uniknąć kupna chorego zwierzęcia, oraz aby mieć gwarancje, że drogę ze środowiska naturalnego do Polski żółw przebył w dobrych warunkach. Po zakupie podlega rejestracji w ciągu 14 dni od daty zakupu. (CITES, II załącznik)... cały tekst: http://zolwie.net/index.php?option=com_c...Itemid=237 |
|||
24-05-2012, 10:22
|
|||
|
|||
On go dostał.
|
|||
24-05-2012, 12:20
|
|||
|
|||
mój ostatni wpis był po to, aby obśmiać pewne zapisy prawne. niby mają uzasadnienie, ale trochę śmieszą...
|
|||
28-05-2012, 23:41
|
|||
|
|||
hej,
strefa cienia jest powiekszona. Co wazne to nie terrarium generuje cien, a terrarium jest w cieniu. Obecnie jakies 2/3 powierzchni. Co do ocieplenia to ma w zalozeniu izolowac w zimne noc. Styropian musialbym rozlozyc na calosci i wejscie do domku zaslonic jakas przezroczysta plachta - gruba folia itp. Nie moge niczego takiego zanlezc pukico. Folie zolw zalatwil by w chwile. Tak wykladzina pcv ma odizlowoac podloze od plyty osb. Pozdrawiam Bartosz YT: exoticHobby FB: exoticHobby @arrowsworld Akwarystyka |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości