![]() |
375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? (/showthread.php?tid=9649) |
375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - parko - 10-05-2017 07:53 [attachment=727] Witam, Zbiornik gotowy do zarybienia. Jestem otwarty na sugestie odnośnie obsady. Na razie zastanawiam się nad takim doborze: dwie ławice -rodostomus 50szt -neon diamentowy 50-100szt ? Czy podłoże nie będzie za jasne? RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - leeusr - 10-05-2017 14:31 imo neon strasznie oklepany jest, zamieniłbym na ławice Bystrzyka Amandy RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - ladynaf - 10-05-2017 17:46 Amandy mają dużo ciekawsze zachowania i lepiej trzymają ławice Wysłane z mojego SM-G357FZ przy użyciu Tapatalka RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - Ciupakus - 10-05-2017 20:29 Hm kupy może być widać jak filtracja nie zabierze jeśli o to chodzi ![]() Woda kranowa? RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - parko - 10-05-2017 22:45 Ciupakus napisał(a):Hm kupy może być widać jak filtracja nie zabierze jeśli o to chodzi Woda będzie kranówa, a co kupy?- o to chodzi? RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - fazi_poz - 11-05-2017 06:07 O "zbyt jasne podłoże" chodziło w poście z kupami. Dlatego się obawiasz, że jest zbyt jasne, czy może dlatego, że w necie piszą iż Neony "najlepiej wyglądają na ciemnym podłożu" ![]() Sypnij na dno suchych liści, albo torfu włóknistego (jeśli obawiasz się "kolorku" wody to żeby nie wydzieliły za dużo garbników zalej je wcześniej ze 2 razy wrzątkiem i zostaw do ostygnięcia) i będziesz miał ciemne dno jak w naturze (a nie czarny "bazalt", który jest najczęściej lipny bo podnosi twardości wody). RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - Ciupakus - 11-05-2017 09:43 Kolega wyżej dobrze prawi - nic ino mu polać. RE: 375l gotowy na nowych mieszkańców) jakich? ile? - parko - 11-05-2017 14:54 fazi_poz napisał(a):O "zbyt jasne podłoże" chodziło w poście z kupami. Dlatego się obawiasz, że jest zbyt jasne, czy może dlatego, że w necie piszą iż Neony "najlepiej wyglądają na ciemnym podłożu" Mi się podobają neony na białym podłożu, a piszą, że ''diamenty'' się trochę stresują od jasnego podłoża. Jasne podłoże jest tylko z przodu, a z tyłu i boku pozostałości po pielęgnicach- stare podłoże (chyba 10letnie). Do wody leje zawsze przy tygodniowych podmianach AZOO double black water. Z torfem musze spróbować) Czarne podłoże(bazalt) to dla mnie porażka. |