roślinne 112l - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Ogólne (/forumdisplay.php?fid=3) +--- Dział: Pokaż swój zbiornik (/forumdisplay.php?fid=28) +--- Wątek: roślinne 112l (/showthread.php?tid=8917) |
roślinne 112l - pniewiaki - 19-12-2015 21:07 Akwarium już trochę śmiga ale czas coś napisać Szkło: 112 l "panoramiczne" wraz z pokrywą Wromak Oświetlenie: 2x24W T5 - w(przerobiona pokrywa Wromaka, zastanawiam sie co dołożyć) Filtracja: kubełek HW 302 Podłoże: ziemia ogrodowa przykryta żwirkiem Dekoracje: Korzeń i kokos Kranówka z Dębca + RO od niedawna dolewane przy podmianach Nawożenie: CO2-butla 1,5 kg ROŚLINY Kryptokoryna Tropica, Gałęzatka, Lotos Tygrysi, Mech tajwański, Bacopa caroliniana, Micranthemum Monte Carlo, Alternathera Reineckii, Lobelia Cardinalis, Limnophila Aromatica Echinodorus RYBY Mieczyk Hellera - sztuk 3 Molinezja - sztuk - 3 Otosek przyujściowy - sztuk 4 Prętnik Karłowaty - sztuk - 3 Neon Innesa - 7 sztuk Platka - sztuk 3 KREWETKI Amano - sztuk 10 ŚLIMAKI Anentome helena, Military helmet. Od razu przepraszam za jakość zdjęcia RE: roślinne 112l - edison - 19-12-2015 21:38 Z tego co tragizujesz to żle przecież nie ma RE: roślinne 112l - Adam - 20-12-2015 09:15 Haller to raczej generał był za czasów II RP więc popraw nazwę a prętnik jakiś kiepski pływa-nie ujawnia się u niego DGIV ? RE: roślinne 112l - Ciupakus - 21-12-2015 23:17 Lepiej rozwiń ten skrót ,bo ja np. nie kumam o co biega Adam RE: roślinne 112l - leeusr - 22-12-2015 01:13 Adam napisał(a):DGIV Ciupakus napisał(a):Lepiej rozwiń ten skrót ,bo ja np. nie kumam o co biega Adamwzmianka o dgiv RE: roślinne 112l - pniewiaki - 22-12-2015 08:19 Nie kminic tu o chorobie bo jaj nie ma Wrzuce lepsza fote to sie przekonacie Bardziej chodzilo mi o caly zbiornik ) RE: roślinne 112l - harek - 22-12-2015 10:08 Jest jak jest... Można to zrobić dużo lepiej ale i gorzej. Powsadzałeś wszystko co Ci wpadło w łapska. Nie wiem co tam robi kokos czy gałęzatka. Obsada też raczej z odzysku, a jeśli nie to dobrana zupełnie przypadkowo. Jak dla mnie, ten zbiornik po prostu jest. Nie robi żadengo wrażenia. RE: roślinne 112l - ladynaf - 22-12-2015 16:13 A mi sie podoba RE: roślinne 112l - Sw1ety - 22-12-2015 16:55 harek napisał(a):Jest jak jest... Można to zrobić dużo lepiej ale i gorzej. Powsadzałeś wszystko co Ci wpadło w łapska. Nie wiem co tam robi kokos czy gałęzatka. Obsada też raczej z odzysku, a jeśli nie to dobrana zupełnie przypadkowo. W pewnym sensie się zgadzam z Harek, za dużo nawalone do tego zbiornika. Sam mam podobny zbiornik i przeżyłem już ładowanie do niego wszystkiego co się da. Gdy to zarośnie będziesz miał problem z doprowadzeniem go do estetycznego wyglądu zbiornika. Przy tym szkle jak to usłyszałem "najlepiej je odwrócić" bo profil jest tragiczny do ułożenia aranżacji. Jednak sam coś kombinuje i zobaczymy co z tego wyjdzie. Natomiast poniekąd o gustach się nie dyskutuje. Więc jak właścicielowi się podoba to najważniejsze. Ale mam jedną radę do właściciela. Ogarnij obsadę w tym szkle bo będzie problem za jakiś czas. RE: roślinne 112l - harek - 22-12-2015 18:36 Sw1ety napisał(a):Natomiast poniekąd o gustach się nie dyskutuje Jeżeli brać dosłownie to co piszesz, możnaby wogóle nie odpowiadać na posty właścicieli akwariów Mam wrażenie że skoro ktoś wstawia tutaj, na forum fotki i opis swojego zbiornika, oznacza, że chce znać opinie innych forumowiczów, którzy poświęcą swój czas i to przeczytają Sw1ety napisał(a):jak właścicielowi się podoba to najważniejsze. zgadzam się w 100% |