agassiza pływa w pionie - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Choroby i leczenie (/forumdisplay.php?fid=43) +--- Wątek: agassiza pływa w pionie (/showthread.php?tid=8161) |
agassiza pływa w pionie - suchar - 05-05-2015 21:55 Witam serdecznie wczoraj zauważyłem że jedna z moich pielęgniczek pływa ogonem w dół-trudno to nazwać pływaniem odłowiłem ją do innego akwarium z taką sama wodą w jakiej wcześniej pływała czym próbować ją leczyć ? czy to może być wina mrożonego pokarmu jakim karmie?? (czarny komar ,oczlik,solowiec) dziękuje za pomoc RE: agassiza pływa w pionie - utopia - 05-05-2015 22:59 Problemy z pęcherzem pławnym lub z kręgosłupem . Inna sprawa to gwałtowne miany ciśnienia . Nie raz widziałem ryby w takiej pozycji podczas nurkowania w czasie gdy ciśnienie gwałtownie się zmieniało . Niestety by postawić diagnoze trzeba by stwora na obserwację a potem cóż.... RE: agassiza pływa w pionie - bohen21 - 05-05-2015 23:16 a nie karmiłeś ostatnio granulatem albo czymś co długo pływa po powierzchni, bo nie raz rybka złapie za dużo powietrza do żołądka i też nie może się "wyprostować" RE: agassiza pływa w pionie - suchar - 05-05-2015 23:51 słabnie w oczach , nie ma mocy płynie z prądem -chyba coś ją zżera od środka bo na zewnątrz (łuski,oczy,itd) nic nie widać czy jest jakaś "aspirynka" którą mógłbym jej podać?? chce spróbować ją wyleczyć |