rośliny nadwodne - Wersja do druku +- Forum WTMA Akwarystyka Wielkopolska (http://wtma.pl) +-- Dział: Akwarystyka słodkowodna (/forumdisplay.php?fid=5) +--- Dział: Rośliny oraz glony (/forumdisplay.php?fid=30) +--- Wątek: rośliny nadwodne (/showthread.php?tid=8006) |
rośliny nadwodne - wujek - 27-03-2015 14:49 Siema, co możecie polecić z nadwodnych łatwych w uprawie? i gdzie takie cuda można dostać? wymyśliłem sobie że dobrze wyglądało by coś nad wodą w mojej kostce RE: rośliny nadwodne - arrowb - 27-03-2015 14:55 hej, z najprostszych to scindapsus - poszukaj hasla riparium Pamietaj tez rosliny wodne, moga wyrastac nad wode - efekt bardzo ladny. RE: rośliny nadwodne - wujek - 27-03-2015 15:16 arrowb napisał(a):Pamietaj tez rosliny wodne, moga wyrastac nad wode - efekt bardzo ladny.wiem o tym, ale na łodygowce nie mam miejsca żeby je gdziekolwiek wsadzić, próbowałem też z anubasami które same już nad wodę wychodziły, ale niestety niektóre liście dostają dziur jak by były wypalone i zbyt estetycznie to nie wygląda, wolał bym coś co można przywiązać do kamieni lub korzeni pod wodą a reszta żeby ładnie zarastała nad wodą |